sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Briossi mätimoussella


Itsenäisyyspäivä lähestyy ja meillä on tapana tehdä jotakin pientä suolaista sormisyötävää illaksi. Tänä vuonna ajattelin testata briossia mätimousella. Briossi on mainiota myös makeana versiona. Silloin päälle voi pursottaa vaikkapa vaniljaista mascarponekermaa, vadelmahilloa ja esimerkiksi tuoreita vadelmia. Maku muistuttaa silloin hieman parempia köyhiä ritareita 😋

Itse briossista unohdin ottaa kuvan, mutta tein sen kahteen leipävuokaan, paistoin, jäähdytin ja stanssasin pyöreitä paloja. Stanssatut briossit ruskistin nopeasti kummaltakin puolelta kuumalla, kuivalla pannulla ja annoin jäähtyä.

Briossi:
95g maitoa
20g hiivaa
40g sokeria
8kpl kananmunia 
670g vehnäjauhoja
20g suolaa
400g voita

Mätimousse:
2dl kermaa
120g smetanaa
125g mätiä (jätä reilu tl koristeluun)
1 punasipuli
hieman tuoretta tilliä
sitruunamehua
sitruunapippuria
(suolaa)

1. Laita yleiskoneen kulhoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää joukkoon 38 asteinen maito ja sekoita. Riko joukkoon kanamunat ja sekoita munien rakenne rikki. 
Lisää joukkoon siivilöidyt jauhot ja sekoita, kunnes sitko alkaa muodostua.

2. Lisää taikinan joukkoon huoneenlämpöinen voi ja jatka vaivaamista 10 minuuttia. Kaada taikina voidultuihin leipävuokiin ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

3. Siivuta ja stanssaa broissista pyöreällä muotilla aihioita. Ruskista ne nopeasti kummaltakin puolelta kuivalla pannulla. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa mätimoussen kerma ja smetana keskenään paksuhkoksi vaahdoksi. Lisää hienonnettu punasipuli, tilli ja mäti. Mausta seos mieleiseksesi ja pursota moussea briossien pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia: