sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Kirsikkakakku


Olen hullaantunut säilykekirsikoihin, joten tein jouluksi tekeytymään kirsikkakakun. Ohjeen löysin täältä, mutta muunsin ohjeen puolitoistakertaiseksi. Tällainen kakku olisi kiva viedä lahjaksikin kauniisti sellofaniin pakattuna,- vai eikö olisikin  mukava saada tällainen ystävän tekemänä joulupöytään? 😊

300g voita
3dl sokeria
5 kananmunaa
4,5dl vehnäjauhoja
3tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
2,5dl pilkottuja säilykekirsikoita (lasipurkissa, liemeen säilöttyjä) 
(sitruunan kuori raastettuna)

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi (25minuuttia).

2. Lisää kananmunat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten.
3.Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitruunankuori, sekä pilkotut kirsikat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Paista 175 asteessa n. 50-60min.

5. Koristele jäähtynyt kakku haluamallasi tavalla, esim. pikeerillä, kirsikoilla ja sokerihelmillä.

7 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku ja tosi helpon oloinen. Rakastan kirsikoita !

    VastaaPoista
  2. Ihana kakkuidea. :) Vatkataanko voita ja sokeria tosiaan 25 minuuttia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ☺️ Ja kyllä. Aina, kun ohje alkaa "vaahdota sokeri ja voi" niin aika on 35min. Voi alkaa vaahdottua aina vasta silloin ja se vaikuttaa kakun rakenteeseen ☺️

      Poista
  3. Mitähän suolaista leipoisin lahjaksi, leivonnaisen pitäisi olla jokin boston tyylinen, mutta mitäpä täytteeksi.
    Kirsikkakakku ohjeen pitkä sokerin ja voin vaahdotus aika oli uutta, täytyy kokeilla, kun on seuraava kakunleivonta.
    Maukasta joulun aikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kävisikö italialainen täytetty leipä? Se on todella todella herkullista. Resepti löytyy täältä: http://kakkuviikari.blogspot.com/2015/02/italialainen-taytetty-leipa_55.html?m=1

      Ihanaa joulun aikaa Sinulle! 🎅

      Poista