sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Hyydytetty lohikakku



Tällainen lohikakku syntyi yhdistelemällä eri reseptejä. Tästä tuli kyllä uusi kahvipöydän suolainen kunkku. Kakussa on rukiinen pohja, kylmäsavulohta ja mousse tehdään tuorejuustoista ja kermasta...omnomnom :p  Suosittelen kokeilemaan!

Pohja: 

300g Realia
120g voita

Täyte: 

5dl kermaa
200g savulohi-piparjuuri-tuorejuustoa
200g katkarapurapu-tuorejuustoa
300g kylmäsavulohta
2 punasipulia
tilliä ja ruohosipulia
suolaa ja pippuria, maun mukaan
4 liivatetta
0,5dl sitruunamehua
 
Hienonna leivät tehosekoittimessa. Sulata voi.
Sekoita leipä ja voisula keskenään ja painele vuoan pohjalle.
Laita kylmään siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita liivatteet kylmään veteen.
Pilko lohi ja sipuli pieneksi kuutioksi, sekä hienonna tilli.
Kuumenna sitruunamehu ja liota valutetut liivatteet siihen, anna jäähtyä ja sekoittele välillä.
Vaahdota kerma ja mausta se suolla ja pippurilla.
Lisää sekaan tuorejuustot, kylmäsavulohi, punasipuli ja tilli. 
Sekoita tasaiseksi. Valuta sekaan liivateneste ja sekoita se tasaisesti massaan.
Kaada seos pohjan päälle ja laita kylmään odottamaan yön yli, tai vähintään viideksi tunniksi.

Koristele kakku esim. sitruunalla, katkaravuilla (itse käytin jokirapuja), kurkulla, tilillä ja ruohosipulilla.

23 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä :p Voiko kerman korvata esim. Smetanalla?

    VastaaPoista
  2. Ei kai mikään estä korvaamasta, mutta saattaa tulla aika raskaan makuista. Nyt kakun rakenne on kivan kevyt ja ilmava :)

    VastaaPoista
  3. Tein tätä kakkua pojan synttäreille ja kakku sai paljon kehuja! Hienon näköinen ja maukas.ja vielä helppo tehdäkkin. Kiitos hyvästä reseptistä��

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla! :) Tämä oli minunkin mielestä tooodella hyvää.

    VastaaPoista
  5. Tämän teen huomenna synttäreille suolaiseksi. Helppoa ja nopea valmistaa. �� mitä kermaa käytit? Ei tosin varmaan kauheaa merkitystä. Smetanasta voi tulla raskaamman oloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit ohjeen. Tämä on tositosi hyvää :p Olen varmaankin laittanut kuohukermaa. Onnistuu toki vispilläkin :)

      Poista
  6. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun äitienpäivä herkutteluun.

    VastaaPoista
  7. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun äitienpäivä herkutteluun.

    VastaaPoista
  8. Kuinka monelle hengelle kakku on tarkoitettu?

    VastaaPoista
  9. Kyllä tämä tuotos hippasen tuotekehittelyä vaatii vielä, jäätävä kerman määrä aiheutti kitalakeen pienehkön rasvakerroksen ja pohja ei leikkaudun niin kuin pitäisi mielestäni, mutta kokeiluna suht'koht hyvä, mutta taidan pidättäytyä omossani, koska mä teen parempaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh. No, mitähän kummaa? Olen tehnyt tätä useat kerrat ja onnistunut aina loistavasti...

      Poista
  10. Minkäkokoiseen vuokaan (halkaisija) kakku on hyvä tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio. Ainä mä unohdan mainita vuoan koon. Tämä on tehty 24cm:n halk. vuokaan 😊

      Poista
  11. Kiitos tiedosta �� pakko on testata pikkuprinsessan ristiäispöytään,kuulostaa niin herkulliselta ja kyllästyttää perinteiset voileipäkakut ��

    VastaaPoista
  12. Kakku oli niin hyvää ❤�� nyt ois ystävän juhliin tarkoitus tehdä neliönmuotoisena 25×25 reunavuokaan. Kannattaisko tehdä 1,5×ohje vai lisätä vaan vähän kermaa ja vaikka lohituorejuustoa? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, miten mukava kuulla! ❤ Tekisin juuri noin, kuinka olit jo ajatellutkin, että lisäisin vain kerman ja tuorejuuston määrää. Kakussa on kyllä niin paljon makua, ettei kärsi siitä varmasti yhtään 👍

      Poista
    2. Teen tämän 30cm pyoreään irtopohjavuokaan, teenkö suosiolla tuplaohjeella?

      Poista
    3. Tee vaan... Pohja riittää varmaankin 1,5 kertaisena ☺️

      Poista
  13. Tämä oli niin törkeän hyvää. Kiitos reseptistä. Tästä tuli vakkari tarjottava meidän juhliin. Kiitos kiitos kiitos ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla 💖 Mahtavaa, kun löytää sellaisia reseptejä, jotka jäävät "käyttöön"...

      Poista