maanantai 10. lokakuuta 2016

Marianne-donitsit


Ihan ihme juttu, mutta innostuin leipomaan tänään :D Ajattelin kaivaa pitkästä aikaa donitsipellin esiin ja tehdä pikaisesti donitseja. Uutta twistiä sain näihin, kun laitoin taikinan sekaan Mariannecrushia. Kuorrutukseen käytin tummaa suklaata, johon lisäsin hieman piparminttuaromia :) Ei ollenkaan huono...ei ollenkaan...

0,5dl öljyä
1,25dl piimää
1 kananmuna
1dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5tl soodaa
1tl leivinjauhetta
0,5dl Mariannecrushia

Kuorrute:
150g tummaa suklaata
0,5tl piparminttuaromia
(valkosuklaata ja värjättyä valkosuklaata raidotukseen)
Mariannecrushia
 
1. Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon.
 Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.

2.Öljyä donitsipelti kevyesti. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa koloihin reilu puoleenväliin asti.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 min. Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa.


3.Jos haluat erittäin kosteat ja maukkaat donitsit, sulata niitä varten n.50 g voita. Voitele kuumat donitsit voilla, pullasudilla sutien. Kumoa donitsit vasta hieman jäähtyneinä.

4. Dippaa donitsi suklaasulaan ja koristele haluamallasi tavalla.




2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyviltä!�� Tuleeko sinulla donitseista tasaisen värisiä vai jääkö päällinen vaaleammaksi kuin pohja? Koska minulla aina päällinen näyttää melkein raa-alta ja siinä vaiheessa kun se alkaa vähän ottamaan väriä on pohja jo todella tumma. Mikähän siihen auttaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä se päältä hieman vaaleammaksi jää, muttei paljon. Voisikohan pelti olla hieman huonolaatuisempi :( Kokeilepa paistaa pykälä, tai pari ylempänä uunia.

      Poista