keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Glögijuustokakku


Joulu lähestyy, niin tekee mieli leipoa jo jouluisia juttuja. Mausteinen glögikakku on perinteinen jouluherkku. Olen tehnyt tällä samalla reseptillä aiemmin näitä pikkujoululeivoksia ja koska ohje on niin hyvä, muutin reseptistä vain päälle tulevaa kiillettä niin, että tein sen hieman vahvemmasta glögistä.

Pohja: 
150g piparkakkuja
75 gvoita

Täyte:
4 liivatelehteä 
2dl vispikermaa
1rs (200g) maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiininmehua

Kiille:
4 liivatelehteä 
3dl glögiä  
 
Koristeluun esim.
tähtianiksia
manteleita
rusinoita
pekaanipähkinöitä
karkkikeppejä
 
1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin. 

2. Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.  

3. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta tilkka glögiä kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana lopun glögin joukkoon samalla sekoittaen. Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

4. Koristele haluamallasi tavalla.

4 kommenttia:

  1. Kaunis kakku! <3 Mukaan vain meidän blogin joulukuun glögi-haasteeseen: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/12/joulukuun-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, Roosa :) Voisinpa vaikka osallistuakin, vaikka noita glögikakkuja tulee varmasti useampikin...

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Mitä määrää tuo 1 rs Philadelphiaa meinaa, kun sitä saa isommassa ja pienessä pakkauksessa? Googlasin pari muutakin ohjetta, toisessa luki 300g ja toisessa 400g, joten ei auttanut... Itse aion tehdä tupla-annoksen sillä syöjiä on yli kymmenen ja irtopohjavuokakin isompi.

    VastaaPoista
  3. Heippa! 200g, eli se "perinteinen" rasia :)

    VastaaPoista