torstai 28. elokuuta 2014

Tacopiirakka


Tacopiirakka. I-ha-nan makuinen, hieman tulinen esim. illanistujaispiirakka. Itse korvasin chilin jalapenoilla, sopi mainiosti. Suosittelen!!

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
2 rkl vettä

Täyte:
500 g jauhelihaa
1 rkl voita
1 pussi tacomaustetta
1 dl vettä
200 g Crème fraîchea
200 g Crème fraîche paprika-chili
250 g kirsikkatomaatteja
4 rkl säilyke- tai tuoretta chiliä palasina
150 g emmentaljuustoraastetta
1 1/2 tl paprikajauhetta

Tarjoiluun:
3 dl kermaviiliä
maissilastuja

1.Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita voi, jauhot ja paprikajauhe murusiksi käsin tai yleiskoneessa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele taikina piirasvuokaan tai uunivuokaan (halkaisija noin 30 cm). Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.

2. Ruskista jauheliha. Lisää tacomauste ja vesi. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Halkaise tomaatit, valuta chilin palaset.
Täytä piirakkapohja jauhelihalla, sekoita crème fraîchet keskenään ja lisää seos jauhelihan päälle. Peitä tomaateilla ja chilillä, ripottele päälle juustoa ja lopuksi paprikajauhetta. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia kunnes juusto on saanut kauniin värin.


Vinkki! Jos haluat piirakan täytteestä vieläkin tulisemman, lisää siihen 1-2 tl chilijauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti