torstai 28. elokuuta 2014

Savuhärkätorttu

 

Tällä ohjeella saat helposti ja nopeasti näyttävää ja hyvän makuista tarjottavaa kahvipöytään. Todella herkullinen vaihtoehto voileipäkakulle. 

Pohja:
200  g täysjyväruisleipää , esim. Real  
75g voita


Täyte: 2 liivatelehteä            
100  g kylmäsavuhärkää             
1tl sitruunapippuria             
1tl sokeria             
100  g kurkkua             
1 iso (200 g) hapahko omena , esim. Granny Smith             
2  rasiaa  (à 200 g)  yrttituorejuustoa             
2dl vispikermaa             
2rkl sitruunamehua     


Koristeluun: kylmäsavuhärkää                         
kirsikkatomaatteja                         
rucolan lehtiä     



1.Hienonna leipä monitoimikoneessa tai raasta se. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjaisen (Ø n. 23 cm) kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.

2.Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kylmäsavuhärkä. Mausta. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin liha ja tuorejuusto.

3.Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdet kuiviksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla.

4.Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti