sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Pumpulisämpylät


Päivällisestä jäi tähteeksi perunamuusia, joten tekaisin siitä tällaisia pumpulisia sämpylöitä perheelleni iltapalaksi. Nämä ovat todella hyvän makuisia, pehmeitä ja valmistuvat helposti, sekä nopeasti :) Ohjeella tulee n.16kpl.

3dl perunamuusia
3dl vettä
30g hiivaa
0,5tl suolaa
n.7-8dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä (n.2rkl)

1. Lämmitä veteen sekoitettu muusi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen, niin, että taikina jää todella pehmeäksi, mutta niin, että muodostuu hyvä sitko.

2. Laita taikina kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi. Kaada taikina sitten jauhotetulle alustalle ja kauli reilusti jauhojen kanssa n. 2,5cm:n paksuiseksi levyksi. Jauhoja saa jäädä paljonkin pintaan. Leikkaa pizzapyörällä neliöiksi ja laita leivinpaperoidulle pellille palat liinan alle kohoamaan taas puoleksi tunniksi.

3. Paista sämpylät sitten 200 asteessa, noin 15-20min., että ovat hennon kauniin ruskeita. Nauti lämpöisinä!

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaapa kivalta ohjeelta....pidän muusistakin, joten kokeiluun me nee....
    Terkuin nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu ja kiitos kommentista, nami-hiiri :) Näitä tulee syötyä aina ähkyyn saakka...

      Poista