keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Pumpulisämpylät


Lounaalta jäi tähteeksi perunamuusia, joten tekaisin siitä tällaisia pumpulisia sämpylöitä lapsille välipalaksi. Nämä ovat todella hyvän makuisia, pehmeitä ja valmistuvat helposti, sekä nopeasti. Nämä voi tehdä myös Mummon muusi-jauheesta, jollei ylijäämä muusia ole. Ihan parhaita sämpylöitä, joita kotiuunissa voi tehdä!

(n.16kpl)

3dl perunamuusia
3dl vettä
30g hiivaa
0,5tl suolaa
n.7-8dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä (n.2rkl)

1. Lämmitä veteen sekoitettu muusi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen, niin, että taikina jää todella pehmeäksi, mutta niin, että muodostuu hyvä sitko.

2. Laita taikina kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi. Kaada taikina sitten jauhotetulle alustalle ja kauli reilusti jauhojen kanssa n. 2,5cm:n paksuiseksi levyksi. Jauhoja saa jäädä paljonkin pintaan. Leikkaa pizzapyörällä neliöiksi ja laita leivinpaperoidulle pellille palat liinan alle kohoamaan taas puoleksi tunniksi.

3. Paista sämpylät sitten 200 asteessa, noin 15-20min., että ovat hennon kauniin ruskeita. Nauti lämpöisinä!

16 kommenttia:

  1. Kiitos 😊 Nää on kyllä mahdottoman hyviäkin...

    VastaaPoista
  2. Onko kukaan kokeillut gluteenittomilla jauhoilla, miten onnistuu?

    VastaaPoista
  3. Voisiko perunamuusin sijaan käyttää saman määrän vaikka muussattua porkkanaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a. Enpä ole koskaan tullut kokeilleeksi, mutta tuossa voisikin olla ideaa 💡

      Poista
  4. Hei! Tarkennan: tuleeko muusijauhetta 3 dl, jos muusia ei ole?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse taisin laittaa 2dl vettä ja yhden pussillisen muusijauhetta 😊

      Poista
  5. Kiitos vastauksesta - kokeiluun!😊

    VastaaPoista
  6. Hei! Kertokaapas millainen on hyvä sitko? Tarttuuko taikina vielä käsiin ennenkuin laittaa sen kohoamaan? Itselläni ei oikein sämpylät hyvin ole onnistuneet... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sitko on sellainen, että kun taikinaa vaivaa yleiskoneella n. 10-12 min., taikina jää "palloksi" koukkuun ja kulhon reunat puhtaiksi. Lisää kaikki jauhot heti alussa ja lisää vain max.kerran tarvittaessa. Tähän taikinaan sitkoa ei tulekaan tuon muusin ansiosta 😊

      Poista
  7. Teetkö tämän taikinan käsin vai yleiskoneella?

    VastaaPoista
  8. Voiko käyttää kuivahiivaa ja miten paljon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai voi 😊 Hiukka reilu pussillinen...

      Poista