perjantai 16. joulukuuta 2016

Kentakilainen kahvikakku


Tällä kakulla on monia nimiä. Itselleni tämä on Kentakilainen. Tätä kakkua ei vaan passaa tehfä usein- tulee syötyä aina koko kakku kerralla! Kuorrute on tämän kakun kruunu ❤


Taikina:
200 g voita
4 dl sokeria
3 kananmunaa
6, 5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl kuohukermaa
1,5 tl vaniliinisokeria
1,5 dl mantelirouhetta

1. Vaahdota pehmeä voi ja  sokeri vaahdoksi. Lisää sitten kananmunat yksitellen, samalla tehokkaasti vatkaten.

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma ja mantelirouhe. 

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 min.

Kuorrutus:
100g voita
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
300 g tomusokeria

1. Laita kuorrutteen voi ja kerma kattilaan. Kuumenna niin, että voi sulaa. 

2. Paahda toisessa kattilassa sokeri ruskeaksi (älä polta!) ja lisää paahtunut sokeri sitten kerma-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

3. Anna kuorrutteen jäähtyä niin, että se lähes "jämähtää" ja valuta sitten kakun pinnalle. Koristele suklaasulalla, tomusokerilla ja pekaanipähkinöillä.

8 kommenttia:

  1. Tätä kahvikakkua on pitänyt sen miljoona kertaa kokeilla, mutta on vaan aina jäänyt. Näyttää ihan mielettömältä ;D
    Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru :) Tää ON mieletön..nam. Hyvää joulua teidänkin perheelle <3

      Poista
  2. Kaunis kakku, nam! <3 Hyvää joulua sinulle!
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Roosa! Mukavaa joulua, Sinullekin :)

      Poista
  3. Voisikohan tehdä lahjaksi? Miten säilyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tottkai voi :) Säilyy hyvin jääkaapissa jouluun asti. Ottaa vaan ennen kahvittelua kakun lämpeämään...

      Poista
  4. Hei! Voikohan mantelirouheen jättää pois tai korvata mantelijauheella :)

    VastaaPoista