torstai 28. elokuuta 2014

Kristallipullat



Tässä ehkä maailman parhaimpia pullia. Nämä ovat ihanan pehmeitä vielä seuraavanakin päivänä. Suosittelen kokeilemaan! :p

 Pullataikina:


2 dl vanilla-vaniljakastiketta
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Juoksevaa tai
50 g margariinia

Voiteluun:
½ dl Juoksevaa tai
50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria


Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi ( ne ovat pieniä) tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.


Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita.
Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.


11 kommenttia:

  1. No niin...tätä on odotettukin:)
    En ymmärrä, mistä tuo tyttäreni on tuollaiset leivonta- ja kondiittorin lahjat saanut - no ei takuulla ainakaan äidiltään.
    Mukava on saada olla koemaistajana ja testaajana näille herkuille.
    Ja veikkaan, että tämä on vasta alkua.......

    VastaaPoista
  2. Näitä leivottava ensi tilassa! Taivaallisen ihania!

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti teen seuraavaksi.
    Ohjeesta päätellen ovat ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat niin hyviä, ettet näiden jälkeen enää muita leivokaan 😁

      Poista
  4. Ihan törkeän hyviä!!!!!!! Ens kerralla täytyy tehdä vähintään nelinkertainen annos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah!! 😂 Kiitos ihan mahtavasta kommentistasi...

      Poista
  5. Vaikka ennen osasin leipoa hyviä pullia on tämän vuoden puolella kaksi kertaa tullut pahaa pullaa (mun mielestä), jospa tällä ohkeella kadonnut pullajauhopeukalo löytyisi jälleen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmitus! Toivotaan, että saat tällä reseptillä hyvät pullat 👍

      Poista
  6. Mainio resepti. Tehnyt itselle ja vienyt kavereille tuliaisiksi. Eivät ole pakastimeen ehtineet. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla 😊 Pitäisi kyllä itsekin taas vaihteeksi leipoa näitä-ovat kyllä niin mahdottoman hyviä!

      Poista