lauantai 21. lokakuuta 2017

Kristallipullat


Olen ollut muutaman päivän kipeänä, enkä näin ollen siis ole jaksanut leipoakaan- mikä on kyllä hieman ihme 😀 Tänään kuitenkin alkoi jo jauhopeukaloa syyhyttää, niin leivoin iltakahville näitä ehkä maailman parhaimpia pullia. Nämä ovat ihanan pehmeitä vielä seuraavanakin päivänä. Suosittelen kokeilemaan! Alkuperäinen ohje täältä.

(14kpl, á 60g)

2,5 dl vanilla-vaniljakastiketta
0,5 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja

50 g margariinia

Voiteluun:
50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria


1. Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia.


2.  Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja punnitse taikinasta 60g:a taikinapalloja. Leivo palloista n. 25cm tankoja ja laita päät yhteen. Pyörittele taikina kierteelle ja muotoile pullaksi. Laita pullat leivinpaperin päälle, uunipellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  

3. Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.


4. Sekoita kulhossa keskenään kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri.Voitele kypsät kuumat pullat sulatetulla margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.


31 kommenttia:

  1. Näitä leivottava ensi tilassa! Taivaallisen ihania!

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti teen seuraavaksi.
    Ohjeesta päätellen ovat ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat niin hyviä, ettet näiden jälkeen enää muita leivokaan 😁

      Poista
  3. Ihan törkeän hyviä!!!!!!! Ens kerralla täytyy tehdä vähintään nelinkertainen annos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah!! 😂 Kiitos ihan mahtavasta kommentistasi...

      Poista
  4. Vaikka ennen osasin leipoa hyviä pullia on tämän vuoden puolella kaksi kertaa tullut pahaa pullaa (mun mielestä), jospa tällä ohkeella kadonnut pullajauhopeukalo löytyisi jälleen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmitus! Toivotaan, että saat tällä reseptillä hyvät pullat 👍

      Poista
  5. Mainio resepti. Tehnyt itselle ja vienyt kavereille tuliaisiksi. Eivät ole pakastimeen ehtineet. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla 😊 Pitäisi kyllä itsekin taas vaihteeksi leipoa näitä-ovat kyllä niin mahdottoman hyviä!

      Poista
  6. Ihanaa. Taas kananmunaton resepti. Yritän.

    VastaaPoista
  7. Ihanan kuulonen ohje :) tota, onkohan tuo 60g taikinaa minkä kokoinen löntti suunnilleem kun meiltä löytyy tasan henkilövaaka ;D aivan pakko laittaa testiin!

    VastaaPoista
  8. Suuren kananmunan kokoinen. Ei ole niin justiinsa 😊

    VastaaPoista
  9. Tällä reseptillä onnistuin jopa minä, jonka pullia voi normaalisti käyttää kivinä! Ehdottomasti uusi lemppariresepti! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhahhah! :D Ihan mahtava kommentti! Ja ihan mahtavaa, että onnistuit. JEE!

      Poista
  10. Varmaan ihania! Kuivahiivapusseja on niin erikokoisia, monenko gramman pussia käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Olen paraikaa Lontoossa, niin rn pysty tarkastamaan. Mutta Dr. Oetkerin kuivahiivaa se kuitenkin oli 😊

      Poista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Voihan Kakkuviikari, mikä resepti! Tein juuri äsken kyläänviemisiksi ja ihan vau tuo maku ja rakenne. Kiitos ohjeesta!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäsit 😊 Vaikka ei kai näistä voi olla tykkäämättä..? 😁

      Poista
  13. Millaista vaniljakastiketta pullissa käytät ?

    VastaaPoista
  14. Olepa hyvä 😊 Toivottavasti maistuu.

    VastaaPoista
  15. Tein näitä viime vkolla ja oli niin hyviä,että toinen(isompi)taikina nousemassa juuri ����

    VastaaPoista
  16. Tein aamulla, keitin kahvit ja ah mikä makuelämys. Näitä täytyy saada lisää.

    VastaaPoista
  17. Kivaa, että pidit 👍 Mukavaa päivää.

    VastaaPoista
  18. Nämä edelleen meillä vakio leivonnaisia, erittäin helppoja ja erittäin hyviä 👏

    VastaaPoista