torstai 22. tammikuuta 2015

Gluteeniton siemennäkkäri


Entinen työkaverini oli tehnyt tällaista siemennäkkäriä ja laittanut kuvat facebookiin. Tottakai oli kysyttävä ohje ja tehtäväkin heti, koska tässä on siemeniä, jotka ovat siis suurta herkkuani. Nam! Tämä pellillinen meni aivan hetkessä...tätä täytyy saada pian lisää! :p

2 dl maissijauhoja
¾ dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
sormisuolaa

1.Laita uuni 150°C (kiertoilma).

2.Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.

3.Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.

4.Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.

5.Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi (sen pitäisi peittää miltei koko pelti).
Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle (voit halutessasi taputella suolan taikinaan kädellä).
Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.

6.Paista uunissa noin tunti.
Anna näkkileivän jäähtyä.

2 kommenttia:

  1. Aivan mainio uusi makuelämys tämä siemennäkkäri. Sain maistaa sitä joulunpyhinä ja leivon itse uudeksi vuodeksi. Taitaa vain olla aika paljon kaloreita.
    t. Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että maistui. Itse syön puolet kerralla...kaloreista viis ;) Onhan tässä kuituakin :D

      Poista