keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Appelsiininen tiikerikakku



Kompastuskiveni. Nro 2. Kahvikakut. En ikinä saa niitä onnistumaan ja nyt ihmeekseni tämä näyttää jo ainakin kahvikakulta. Äitini taas on mestari näissä :) Tästä tuli mukavan erilainen ja kostea kakku.

200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
1 rkl appelsiinimehua
1 prk appelsiinimarmeladia (230g saarioisten paistonkestävää)
(Jos haluat lisää appelsiinin makua, lisää muutama tippa Dr.Oetkerin appelsiiniaromia)


1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.

2. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat hyvin vatkaten.

3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää siivilän läpi taikinaan.
Sekoita tasaiseksi.

4.Ota 1/3 taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe. Lisää loppuun taikinaan marmeladi.

5. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

6. Laita puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle ja siihen päälle tumma taikina. Sitten päälle vielä kerros vaaleaa taikinaa.

7. Sekoita taikinaa haarukalla niin, että taikina raidoittuu.

8. Paista uunissa 175 asteessa 50-60min.

2 kommenttia:

  1. Kahvikakut ovat herkkua - minun mieleen !
    Hauska koristelu!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Innoistuin tästä nyt niin, että yritän löytää jotakin uusia, erilaisia reseptejä näihin. Ei mitään perinteisiä maustekakkuja, vaikka hyviä nekin ovat...:)

    VastaaPoista