lauantai 11. marraskuuta 2017

Toast skagen- kakku



Huomenna vietetään isänpäivää ja makeana tarjottavana teen tämän Salted caramel cheesecaken ja suolaiseksi tein ensimmäistä kertaa tällaista Toast skagen- tyyppistä hyydytettyä, suolaista kakkua. Tämä kakku sopii hyvin myös jouluna tarjottavaksi. Ihana herkku 💓

Pohja:
1/2pkt Realia (tai vaikkapa Maalahden limppua)
50g voita

Täyte: 
2dl vispikermaa
1rs (200g) katkaraputuorejuustoa
1rs (180g) piparjuurituorejuustoa
200g kirjolohen mäiä
200g katkarapuja
1 punasipuli
1/2 nippua tilliä
sitruunamehua ja sitruunan raastettua kuorta
sitruunapippuria
suolaa
sinappia
5 liivatetta 

1. Hienonna leivät tehosekoittimessa, tai veitsellä karkeaksi muruksi. Sulata voi. Sekoita leipä ja voisula keskenään ja painele vuoan pohjalle. Laita kylmään siksi aikaa kun teet täytteen.

2. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuustot. Hienonna sipuli pieneksi kuutioksi ja silppua tilli. Sekoita kaikki keskenään. Lisää joukkoon katkaravut ja mäti. Mausta sitruunalla, sitruunapippurilla, suolalla sekä sinapilla.
 
3. Kuumenna sitruunamehu ja liota valutetut liivatteet siihen, anna jäähtyä ja sekoittele välillä. Valuta sekaan liivateneste ja sekoita se tasaisesti massaan.
Kaada seos pohjan päälle ja laita kylmään odottamaan yön yli, tai vähintään viideksi tunniksi.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

10 kommenttia:

  1. Hei,

    ohjeesi ovat vallan ihania ja tämäkin suolainen herkku menee varmasti kokeiluun! 😊 Kuitenkin aika monesta reseptistä uupuu merkintä vuoan koosta. Itse en ainakaan ihan suoraan täytteiden määrästä osaa arvioida vuoan kokoa. Tällainen kehitysehdotus siis. 😉

    VastaaPoista
  2. Heippa! Kiitos palautteesta.. Tämän unohdan lähes AINA ja minua saakin näköjään aina olla siitä muistuttelemassa 😁 Tämä sopii siis 24cm:n pyöreään vuokaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta! 😊 Minua kiinnostaa vielä millaiseen vuokaan kuvan kakku on tehty? Ei varmaan ole ihan tavallinen leipävuoka kun on noin suorareunainen?

      Poista
    2. Tuohon kakkuun käytin pohjatonta reunavuokaa, jonka olen ostanut Tallinnan Gemossista 😊

      Poista
  3. Hyvältä näyttää..oikein ihanaa ja herkullista isänpäivää sinne❤️

    VastaaPoista
  4. Niin on herkullisen näköinen! :P tätä ei tohdi tuolle paremmalle puoliskolle näyttää tai sitä saa olla tekemässä harvasen päivä... :D

    VastaaPoista
  5. Kiitos, Jinna! Kyllä säkin siellä sellasia herkkuja leivoskelet, että puoliskokin saa varmaankin oman osansa 😁

    VastaaPoista
  6. Monelleko syöjälle tästä noin riittää? En osaa nyt yhtään hahmottaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu toki syöjistä, mutta ajattelisin, että 10-12 hlöä ☺️

      Poista