maanantai 9. lokakuuta 2017

Suppilovahverogalette


Viimeisimmässä Maku-lehdessä oli suppilovahverogaletteni resepti ja nyt kirjoittelen sen myös tänne blogiini. Valitsin suppiksille kaveriksi artisokansydämet ja maustoin piirakan reilusti tuoreella timjamilla. Tästä tuli ihanan syksyinen piirakka. Todella helppotekoinenkin. Rennolla otteella!

Pohja:
1,5dl vehnäjauhoja
1dl hiivaleipäjauhoja (tai esim.grahamjauhoja)
1,5tl suolaa
0,5dl oliiviöljyä
reilu 0,5dl vettä

Täyte:
0,5-1l suppilovahveroita
2 pientä sipulia+ sipulinvarsia
voita
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 prk säilöttyjä artisokan sydämiä (Pirkka)
0,5prk Créme cuisine valkosipuli ja yrtit- fraichea
1 dl juustoraastetta

kananmuna


1. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Sekoita joukkoon oliiviöljy, sekä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Paista kevyesti pannulla voissa pilkottu sipuli, sekä puhdistetut suppilovahverot. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, suola ja timjami. Anna jäähtyä hetki.

3. Kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä halk.n. 30-35cm. Levitä sitten pohjalle Créme cuisinea, sekä juustoraastetta ja kaada sieni-sipuliseos päälle. Jätä reunoille tyhjää tilaa n.5cm. Tasoittele ja asettele sekaan puolitetut artisokansydämet. Taittele reunat päälle.

4. Voitele piirakan reunat kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 30-35minuuttia. Nypi jäähtyneen piirakan päälle vielä hieman tuoretta timjamia. Piirakan päälle voit käyttää vielä loput Créme cuisinet. Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti