lauantai 20. kesäkuuta 2015

Mutakakku suklaakermalla


Ystävämme tulevat tänään luoksemme grillaamaan, joten jälkiruoaksi on toki paikallaan kahvin kanssa tällainen "kevyempi herkku" :D Mutakakku on jo itsessäänkin herkullista, mutta kun päälle laitetaan vielä suklaakermaa, suklaapalloja ja mansikoita...nam! :) Itse laitoin vielä kermavaahtoakin, mutta ilman sitä kakku oli kauniimpi... Maistuis varmaan sullekin?

Ps. Kakkuviikarin löydät myös Facebookista...

Kakku:
100g voita
100g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Päälle:
2 dl kermaa
120g tummaa suklaata
1/2 pss Pollyja (suklaapalloja)
mansikoita
(kermavaahtoa)

1. Sulata voi ja suklaa kattilassa, vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kesekenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Lisää sitten suklaa-voiseos samalla sekoittaen.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 20min. Anna kakun jäähtyä.
4. Sulata suklaa ja lisää se jäähtyneenä kermavaahtoon.
5. Nostele suklaakerma jäähtyneen mutakakun päälle ja koristele mansikoilla ja suklaapalloilla. Halutessasi voit tehdä suklaalla raitoja suklaakerman pintaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti