keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Latte-suklaajuustokakku


Nostellaanpas tämä kakku esille. Ihanan makuinen kakku, vaikka pakkaspäivään, kuuman kahvin kaveriksi...

Reilu vuosi sitten, kun olin lähdössä Helsinkiin leivontabloggaaja-iltaan, oli mieheni ostanut minulle ja ystävälleni matkaevääksi autoon, uutta CaLatten makuista Cloettan suklaata. Ja se oli rakkautta ensi maistamisella <3 Voi, NAM, sanon minä! Päätin heti kehitellä tästä juustokakun ja nyt se on tässä. Aivan tajuttoman hyvää...

Pohja:
200 g suklaa-kaurakeksejä
70 g voita

Täyte:
5 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta Philadelphia- tuorejuustoa
200 g mascarponea
3 levyä Cloettan Latte-suklaata
0,5 dl sokeria
7 liivatetta

Kiille:
3 dl rasvatonta maitoa
1 dl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta 
3/4 sokeria
3 liivatetta

1. Hienonna keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle tiiviisti.

2. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto, sokeri ja mascarpone. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Lisää liivateseos massaan varovasti samalla sekoittaen. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli kelmulla peitettynä.

3.  Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa maito, kaakaojauhe ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet ja sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada hyytyneen kakun pinnalle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Koristele sitten kakku mieleiseksesi :)

20 kommenttia:

  1. Taas uusi ihanuus...sulta tulee niin mahtavia kakun ohjeita, että on
    vaikea valita mitä tekisi jouluksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Kiitos kivasta kommentistasi :) Meidän joulupöytään taitaa tulla tuo Karpalojuustokakku...kivan raikas jälkkäriksi!

      Poista
  2. Sun juustokakut on kyllä aina niin kauniita! Varmasti tämä on myös herkullista ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Taru :) Ei ne kyllä aina todellakaan ole. Toisinaan onnistuu. Reunat saan nykyään suht hyvin siisteiksi...ollut hyvä ope, nääs ;)

      Poista
  3. Voi nam, tätä pitää kokeille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on herkkua, jos vain pitää kahvin mausta :p Testaa ihmeessä!

      Poista
  4. Testasin tätä kakkua ja ai vitsit, tuli kyllä paras kakku pitkään aikaan! Kiitos loistavasta ohjeesta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, Nanne! :) Ja kiva kun viitsit käydä jättämässä kommentin...

      Poista
  5. Olen tehnyt myös tätä kakkua.
    Ihana ja herkullinen ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi...kiva kuulla. Ehdottomasti yksi omista lemppareistani ❤

      Poista
  6. Ihana! Voisiko tämän tehdä kiilteineen valmiiksi pakkaseen, kun on kiire juhlapäivää ennen? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En ole koskaan kokeillut pakastaa kiillepintaista kakkua, joten nyt en valitettavasti osaa vastata 😔

      Poista
  7. Tätä pitää kokeilla💕. Voiko hyydykekakun tehdä kuin täytekakun...pohjaa, täytettä, pohjaa, täytettä..? Tuli mieleen niin ei olisi niin paljoa hyydykettä...tai vaikka ihan esim kääretorttu pohjaa käyttäen niin pohjana kuin välissäkin...😋

    VastaaPoista
  8. Kyllä tuo mousse varmaankin sopii tosiaan hyvin myös kakun väliin. Ehkäpä kuitenkin suklaiseen pohjaan paremmin 😊

    VastaaPoista
  9. Kuinka paljon suklaata on grammoissa? Löysin vain toisen merkkistä kahvisuklaata.

    VastaaPoista
  10. Tää siun blogi on vaan niiiin parasta �� Aivan ihania ohjeita kaikki. Tätä kakkua ajattelin leipoa rakkaalle aviomiehelleni hääpäivän kunniaksi ��
    Ja hei, olin tallentanut joskus siun helpot wienerit ohjeen ( missä oli vaniljakreemeä ja hilloa ), mutta en löydä sitä täältä enää. Saisinko sen ohjeen jostain? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos tosi ihanasta kommentistasi ❤ Tämä motivoi tekemään lisää. Otin pois sen vanhan ohjeen, mutta tein juuri äskettäin uudet. Samalla tekniikalla, mutta lisää siihen vain paistonkestävä marmeladi..

      Poista
  11. Minkäköhän syyn kekseis et vois kokeilla tätä, näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Esimerkiksi keskiviikko, on mielestäni ihan riittävä syy ❤

      Poista