lauantai 23. tammikuuta 2016

Katkarapupiirakka


Tein tässä jokin aika sitten vieraille kahvipöytään suolaiseksi tällaisen katkarapupiirakan, johon tein taas erilaisen pohjataikinan. Tämä on todella maukas, ei laisinkaan rasvainen, pohja. Täytteeksi laitoin aika neutraaleja makuja, jotta katkaravun mieto maku tulee myös esiin. Kokeilepa tätä pohjaa seuraavaksi- ihan vaikka kinkkupiirakalle :)

Pohja:
100 g voita
1 dl porkkanaraastetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
1,5 dl juustoraastetta
nippu tilliä
sitruunapippuria
350 g katkarapuja

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, hienoksi raastettu porkkana, suola, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa 5-10 minuuttia.

2. Sekoita notkistettu tuorejuusto, ranskankerma, kananmunat, juustoraaste ja sitruunapippuri keskenään. Lisää silputtu tilli. Kaada seos sitten pohjan päälle. Ripoittele pinnalle sulatetut katkaravut ja laita uuniin 200 asteeseen n. 40 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti