sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Purjo-pekonipiirakka


Tuli taasen tehtyä tosi hyvää, suolaista piirakkaa iltapalaksi. Pekoni. purjo ja persilja antavat tälle piirakalle runsaasti makua. Tämä piirakka melkeinpä myös paranee lämmitettäessä, joten tästä saat seuraavaksi päiväksi vaikkapa hyvän lounaan, salaatin seuraksi.  Tästä saat helposti myös gluteenittoman, kun vaihdat pohjan vehnäjauhot vaaleaan, gluteenittomaan jauhoseokseen :) Herkullista! 

Pohja:
150 g voita
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk ranskankermaa
100 g valkosipulituorejuustoa
2 kananmunaa
2,5 dl juustoraastetta
1/2 -1 kpl purjoa
1 pkt pekonia
puoli punttia persiljaa


1. Suikaloi pekoni paistinpannulle ja ruskista kunnolla. Lisää paiston lopussa suikaloitu purjo. Sammuta levy ja jätä seos pehmenemään pannulle.

2. Sekoita pehmeä voi, vehnäjauhot ja juustoraaste tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita vielä kunnolla. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

3. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, kananmunat ja juustoraaste sekaisin. Kaada pohjan päälle ja hienonna päälle runsaasti tuoretta persiljaa. Ripoittele pinnalle lopuksi pekoni-purjoseos. 

4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 40-45 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti