sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku ja suklainen mirror glaze


Huhhuh! Olisikohan aikaa päättää blogihiljaisuus ja pikku hiljaa alettava taas heiluttelemaan vispilöitä? :) Minun on tehnyt ihan hirveästi mieli, jo monta viikkoa testata tätä somehittiä,- Mirror glazea. Tuota kiiltoa oli vain vaikea saada kuviin. 

Vointini alkaa olemaan parempi, mutta parempi aloitella varovasti...edelleenkään en saa nostella mitään painavaa, joten jätetään yleiskonetta vaativat reseptit tuonnemmaksi :D

Tämä kun on helpointa (?) ilmeisesti tehdä jäädytetyn juustokakun päälle, niin tein suoraan tällaisen kakun päälle, joka on herkkua muutenkin nimen omaan hieman kohmeisena. Tässä ohje tähän herkkuun...on muuten todella hyvää ilman tuota kiillettäkin. Ja kelpaa varsin hyvin esim. raskaan grilliruoan jälkkäriksi :D

Pohja: 
10 Digestive-välipalakeksiä
35 g sulatettua voita

Täyte:
2,5dl kuohukermaa
200g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200g tummaa suklaata
(4 liivatelehteä)

Mirror glaze eli peilikiille:
5kpl liivatelehtiä
63g vettä
113g sokeria
113g glukoosia
125g tummaa suklaata
90g kondensoitua maitoa




1. Hienonna keksit muruiksi ja sekoita ne voisulan kanssa sekaisin. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun vuoan (halk.22cm.) pohjalle tiiviisti.

2. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto, sokerit ja kananmunat. Lisää lopuksi sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. (Jos et tee kiillettä, et tarvitse liivatteita laisinkaan, muutoin liota liivatteet tässä kohtaa tilkkaan kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana sekaan. Pakasta kakkua mieluiten yön yli.

3. Irroita kakku vuoasta. (Jos et tee kiillettä, anna kakun sulaa n. puoli tuntia ennen tarjoilua.) Jos teet kiilteen, tee kiille ennen vuoasta irroittamista. 

4. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita, kunnes ne ovat liuenneet. Kaada seos paloitellun suklaan päälle ja sekoita hieman. Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Anna kiilteen jäähtyä 35-asteiseksi ja kaada sitten jäisen kakun pinnalle niin, että nostat kakun esim. uuniritilälle ja iso lautanen alle. Kiille hyytyy hetkessä, joten älä siloittele sitä esim. veitsellä. Koristele haluamallasi tavalla.




8 kommenttia:

  1. On kyllä niin kaunis ja houkuttelevan näköinen! Itse en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan tuota peilikiillettä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Itse jäin ihan täysin koukkuun tuohon. Pakko kokeilla hetimiten toisen värisenä :) Oli yllättävänkin helppo.

      Poista
  2. Olenkin jo odottanut milloin palailet blogin ääreen! :) Ihana suklainen kakku. <3
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Roosa ihanasta kommentistasi. Olin kyllä varautunut taukoilemaan pidempääkin, mutta onneksi jotain pientä pääsee jo puuhastelemaankin :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, Doro :) Kävi niin kuin sullekin...tekisi mieli kokeilla tätä kakkua joka värissä, heti uudelleen!

      Poista
  4. Mukava juttu kun palasit "linjoille"
    Kakkujen kakku, minkä herkun olet pyöräyttänyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis ihanasta kommentistasi :) Ja mitä kakkuun tulee- suklaahan toimii ai-na! :D

      Poista