maanantai 24. huhtikuuta 2017

Appelsiinileivokset mirror glazella


Näin kaupassa ihania uutuustuotteita, joista en ole nähnyt vielä edes missään mainoksia. Dronningholmin Täyttikset. Makuina sitruuna, vadelma ja mustikka. Olivat samanlaisessa purkissa kuin luumumarmeladi. Siitä sain ajatuksen kokeilla tällaisia leivoksia. Käytin näihin sitruunatäyttistä, joka oli muuten minun suuhuni todella kirpsakkaa...mutta näiden täytteestä tuli sitten aivan i-ha-naa! Ensi viikolla kokeilen tehdä samaisella reseptillä hyydytetyn kakun keltaisena....ihan vaan, kun pakkohan kaikkia uutuuksia on testailla 😌 Enhän mä muuten...

Pohja:
170g digestivejä
50g voita sulatettuna

Täyte:
3dl kermaa
2prk appelsiinirahkaa
3rkl sitruuna- Täyttistä
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
4rkl vettä

Mirror glaze:
5kpl liivatelehtiä
63g vettä
113g sokeria
113g glukoosia
125g valkosuklaata
90g kondensoitua maitoa 
oranssia ja valkoista pastaväriä 

Koristeluun:
suklaata+ suklaatransferi
suklaakiehuroita
tyrnejä

1. Hienonna keksit hienoksi ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään.

2. Laita täytteen liivatteet likoamaanVatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää rahka, sekä sitruuna-Täyttis. mausta mielesti mukaan sokerilla ja lisää lopuksi vaniljasokeri.

3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte silikoniseen leivosmuottiin (8kpl-vuoka). Painele pintaan lopuksi kerros keksimurua. Pakasta leivoksia vähintään viisi tuntia.

4. Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita, kunnes liukenevat. Kaada seos paloitellun valkosuklaan päälle ja sekoita hieman. Värjää haluamallasi pastavärillä (jos haluat myös valkoisia raitoja- ota pieni osa eroon ja värjää sevalkoiseksi). Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Anna kiilteen jäähtyä 35-asteiseksi ja kaada sitten leivosten pinnalle. Itse laitoin leivokset juomalasin päälle ja lautasen alle, jonne ylimääräinen kuorrute valui. Sitten "liruttelin" valkoisella nopeasti heti perään lusikan avulla ohuita raitoja.
4. Koristele leivokset ja anna sulaa jääkaapissa n. viisi tuntia.

3 kommenttia: