perjantai 7. huhtikuuta 2017

Pasha-kakku


Maistoin muutama viikko sitten Tukholman reissulla prinsessakakkua. Olin luullut, etten pidä laisinkaan marsipaanista, mutta sen maku yllätti täysin ja maistuikin varsin herkulliselta. Niinpä tein nyt marsipaanikuorrutteisen kakun pääsiäisversiona ja se sai täytteeksi pashaa, sekä appelsiinimarmeladia. Kakusta tuli erittäin herkullista ja raikkaan makuista. Jollet pidä pashasta, voit korvata sen hyvin esim. sitruunarahkalla.

Halusin kakkuun varsin yksinkertaisen koristelun, niin muovailin marsipaanista pinnalle narsissin ja spritsasin hieman suklaisia raitoja. Tästä helppo herkku pääsiäiseksi? :)

Pohja:
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja

Kostutukseen:
appelsiinituoremehua

Täytteeksi:
1/2 rs appelsiinimarmeladia
4 prk (á90g) pashaa

Kuorrutukseen:
2 pötköä keltaista marsipaania
muutama pala tummaa suklaata

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi jauhot sekaan, varovasti käännelleen. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 50minuuttia.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

2. Halkaise kakku kakku kahteen osaan ja kostuta pohja appelsiinituoremehulla. Levitä päälle reilusti appelsiinimarmeladia.  Kumoa marmeladin päälle kaksi purkkia pashaa ja levitä tasaiseksi. Paina kakun toinen puolisko päälle.

3. Kostuta päälikerros appelsiinituoremehulla ja levitä kakun pinnalle kaksi purkkia pashaa ja muotoile pinta veitsen avulla "kupoliksi". Sivele pashaa myös ohuesti reunoille.

4. Pehmitä marsipaania käsissä pehmeäksi palloksi. Kauli marsipaani sitten n.3mm. paksuiseksi kakkua jonkin verran isommaksi levyksi ja nosta kakun pinnalle. Painele marsipaani kauniisti kakun pinnalle ja leikkaa loppu esim.pizzapyörällä alareunasta pois.

5. Sulata suklaa mikrossa ja laita minigrip-pussiin. Leikkaa pussin alakulmaan pieni reikä ja spritsaa pinnalle suklaaraitoja. Koristele kakku esim. marsipaani-narsissilla. Ripoittele pinnalle tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Prinsessakakku on yksi mun suosikeista. Laitan tämänkin ohjeen ylös, josko joskus innostuisin itsekin marsipaanin kanssa värkkäilemään! :)
    Mukavaa pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista