sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Raikas marjarahkakakku


Nyt on sellainen tunne, että pitää saada jotakin raikkaita leivonnaisia. Tästä kakusta tuli juuri siihen sopiva. Ihanan raikas ja hieman kirpsakka. Tätä kakkua voisi tehdä vaikkapa ystävänpäiväksi- tein tämän vielä sydämenmuotoiseen vuokaankin. Kauppaan oli tullut myös kiva uutuus,- marjamix, jossa oli muutama tuore mansikka, hieman vadelmia ja tuoreita mustikoita. Juuri sopiva setti kakun koristeluun, siis 😊

Pohja:
180g gluteenittomia digestivejä (tai tavallisia, jos käy)
50g voita

Täyte:
4dl vispikermaa
2prk (á 200g) Valion mansikkarahkaa
1,5 pss (600g) marjasekoitusta
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
6 liivatetta

Kiille:
marjojen mehu
3 liivatetta 
tilkka vettä

1. Keitä marjat kattilassa pienen vesitilkan ja sokerin kanssa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi marjojen mehu kiillettä varten. 

2. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Suihkauta vuoan reunoille vuokasprayta kevyesti.

3. Laita täytteen liivattteet likoamaan. Vatkaa kerma ja rahkat keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt marjaseos ja vaniljasokeri. Mausta tarvittaessa sokerilla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon varovasti, samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Sekoita liivateseos jäähtyneen marjamehun kanssa. Kaada kiille sitten varovasti kakun pinnalle ja anna hyytyä vielä pari-kolme tuntia jääkaapissa.

5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


6 kommenttia:

  1. Kaunis kakku!
    Ja ihanan raikas ohje! Nam!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon 😊 Tähän tuli niin paljon marjoja, että on lähes vitamiinipommi 😉

    VastaaPoista
  3. Sinulla on kyllä herkullisia ohjeita. On tullut kokeiltua monia ja tätä täytyy testata myös. ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa mukava kuulla! Ja ihanaa, jos resepteille tulee käyttöä!! 👍😊

      Poista
  4. Samaa sanoisin kuin edellinenkin kommentoija! ��

    VastaaPoista