lauantai 15. joulukuuta 2018

Lissabon-pikkuleivät


Eräästä suomalaisesta leipomosta saa pikkuleipiä, jollaista reseptiä ei löytynyt mistään. Kehittelin samantyyppisen sitten itse. Näissä on mielestäni kiva, jouluinen maku, jonka muodostavat rusinat ja karvasmanteli. Maku ei muistuta mitään muuta pikkuleipää mielestäni, vaan nämä ovat aika erilaisia  kuin muut! Pääsin tällä reseptilläni mielestäni todella lähelle alkuperäistä!

n.30-35kpl
200g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
1 kananmuna
1,5dl rusinoita
2-3tl karvasmanteliaromia
voiteluun:
kananmuna
hienoa sokeria
1. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi yleiskoneella (n.25minuuttia). Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita voimakkaasti. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, sekä rusinat. Lisää karvasmanteliaromi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

2. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin tunniksi. Kauli sitten taikina n.0,5cm:n paksuiseksi, neliönmalliseksi levyksi, jauhoitetulla alustalla. Leikkaa veitsellä n. 5x5cm:n paloja. Voitele pinta kevyesti kananmunalla ja ripoittele päälle reilusti hienoa sokeria. 
3. Irroitttele sitten palat leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa n. 10-13 minuuttia, tai kunnes pikkuleivät ovat kauniin vaaleanruskeita.



2 kommenttia:

  1. Nämä menee kokeiluun huomenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, että uskallatte kokeilla näitä erilaisiakin juttuja 👍

      Poista