sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Pähkinämuro-pikkuleivät



Pähkinämurot, ovat ihanan herkullisia pursotettavia pikkuleipiä, jotka maistuvat ihanasti pähkinältä ja kanelilta. Vielä kun ne dippaa osittain suklaaseen, niin herkutteluhetki on taattu. Ja jotta makua olisi riittävästi, väliin tulee vielä kerros paksua vadelmamarmeladia 😍 

n.28kpl

250g voita
187g sokeria
45g kananmunan valkuaista
125g hasselpähkinäjauhetta
300g vehnäjauhoja
0,5tl vaniljasokeria
0,5tl kanelia

vadelmamarmeladia
tummaa suklaata
nomparelleja

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi (n.25min. yleiskoneen lavalla). Lisää sitten joukkoon samalla vatkaten kananmunan valkuainen. 

2. Lisää seuraavaksi keskenään sekoitut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

3. Kaavi taikinaa tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursottele n. 5cm halkaisijaltaan olevia kransseja leivinpaperin päälle, uunipellille. Paista pikkuleivät sitten 200 asteessa, n.9-10 minuuttia, tai kunnes pikkuleivät ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä.

4. Pursota joka toiselle pikkuleivän alapinnalle marmeladia ja liitä kaksi kranssia yhteen. Dippaa pikkuleivät sitten puolittain suklaasulassa ja ripottele pinnalle nomparelleja. Anna suklaan jähmettyä rauhassa leivinpaperin päällä.

2 kommenttia: