perjantai 10. toukokuuta 2019

Pähkinäinen mantelikakku


Tänä vuonna äitienpäiväkakku näyttää ja maistuu täysin erilaiselta, kuin muina vuosina. Se on tehty mantelimassasta, pähkinöistä, sekä kinuskista...miltäs kuulostaa? Tämän kakun reseptin bongasin joskus muinoin lehdestä ja tämä oli jonkun Ahvenanmaalaisen kahvilan suosituin kakku. Mazarintårta.

Kakku on hyvä tehdä jääkaappiin edellisenä päivänä, mutta vielä ehdit! Ihanaa äitienpäivää, te kaikki ihanat Äidit! 💓

Taikina:
500g mantelimassaa
250g huoneenlämpöistä voita
5 munaa
60g vaaleita gluteenittomia jauhoja

Kuorrutus:
300g pähkinöitä (esim.pekaani,- ja hasselpähkinä)
100gsiirappia
100g sokeria
1dl  kermaa
75g voita

1. Raasta mantelimassa karkeasti. Vatkaa mantelimassan joukkoon voi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja viimeiseksi jauhot.

2. Kaada taikina voideltuun irtopohjalliseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

3. Keitä sillä aikaa kuorrutuksen ainekset (pähkinöitä lukuunottamatta) kattilassa, kunnes seos saostuu ja muuttuu vaaleaksi kinuskiksi. Lisää joukkoon pähkinät, kaada seos kakun päälle ja paista vielä 5 minuuttia.
Anna jäähtya kunnolla ennen leikkaamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti