sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Kinkku-herkkusienipiiraset



Voitaikinasta saa nopeita suolaisia herkkuja pikaisesti ja täytteitä, sekä muotoja voi varioida loputtomiin. Tänään tein naistenpäivän brunssille tällaisia piirasia kinkusta ja tuoreista herkkusienistä. Maustoin piiraat valkosipulilla, sekä tuoreella timjamilla. Nämä "upposivat" hienosti myös lapsille- meistä aikuisista nyt puhumattakaan 🙊

1pkt laskostettua, esikaulittua voitaikinaa (Pirkka)

10 isohkoa herkkusientä
3 valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia
suolaa,pippuria
voita

100g ranskankermaa
1 kanamuna
120g Cheddar-raastetta

150g palvikinkkua palana



1. Ota sienistä kannat pois ja viipaloi ne. Laita paistinpannulle hieman voita, sekä herkkusieniviipaleet. Ruskista kevysti ja laita sekaan murskatut valkosipulin kynnet ja hienonnettu timjami. Mausta sienet suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki.

2. Sekoita ranskankerma, kananmuna ja juustoraaste keskenään sekaisin tahnaksi. Viipaloi kinkku 18 palaan.

3. Sulata voitaikina ja kaulaa sitä hieman isommaksi, neliön muotoiseksi levyksi. Leikkaa 9 neliön muotoiseksi palaksi. Paina jokaisen aihion keskeltä lasin pohjalla taikinaa matalammaksi ja asettele palat pellille, leivinpaperin päälle.

4. Laita lasilla painettuun "kuoppaan" juustotahnaa ja asettele sitten pinnalle limittäin herkkusieni,- sekä kinkkuviipaleet.

5. Voitele reunat lopuksi kananmnunalla ja paista piiraset 225 asteessa n.15 minuuttia, tai kunnes piiraat ovat kauniin kullanruskeita. Koristele valmiit piiraset timjaminoksilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti