tiistai 15. syyskuuta 2020

Lohi-kantarellipiirakka



Kävin viikonloppuna sienimetsässä ja löysin koriini vielä jonkin verran kantarelleja, sekä suppilovahveroita. Suppikset laitoin pakastimeen talven herkutteluhetkiä varten, mutta kantarelleista tein ihastuttavan makuista suolaista piirakkaa. Tähän piirakkaan sopisi yhtä hyvin myös mitkä tahansa muutkin metsäsienet,- tai vaikkapa se suppilovahverokin. Nyt ei muuta kuin herkuttelemaan 😋

1pkt valmis piirakkataikina (voit toki tehdä tämän myös itse)

Täyte:
1prk (200g) ranskankermaa
150g juustoraastetta
1 kananmuna
ripaus suolaa ja mustapippuria

5dl kantarelleja
1 sipuli
1rkl voita
150g kylmäsavulohta
1/2 purjo, tai nippu kevätsipulia

1. Voitele piirakkavuoka vuokaspraylla kevyesti. Painele taikinaa vuoan pohjalle, sekä reunoille. 

2. Sekoita ranskankerma. juustoraaste, sekä kananmuna keskenään "tahnaksi". Mausta seos suolalla ja pippurilla. Painele seos piirakkataikinan päälle tasaisesti. 

3. Kuullota paistinpannulla voissa hienonnettu sipuli, sekä halkaistut kantarellit. Levitä sieni-sipuliseos sitten täytteen päälle vuokaan.
 
4. Hienonna lohi pieneksi ja levitä palat piirakan pinnalle viipaloidun purjon/kevätsipulin kanssa.

5. Paista piirakkaa 175 asteessa n. 35 minuuttia, tai kunnes piirakka on pinnalta kauniin ruskea.

2 kommenttia: