sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Kinuskiwienerit

 

Tein viikonlopun kahviherkuiksi kinuskiwienereitä. Jos näitä nyt voi sellaisiksi nimittää, sillä kotioloissa taikinasta on vaikea saada oikein lehtevää, ilman kaulauskonetta. Maku toki on täysin sama.

Tällä kertaa teki mieli jotakin oikein makeaa, niin päälle keittelin oikein kunnolla paahteisen makuisen, paksun kinuskin. Eihän tämä voi olla, kuin hyvää 😇 Pitäiskö sunkin kokeilla?
 

(24kpl)
4 dl maitoa
80g hiivaa
1 tl suolaa
1dl sokeria
2 kananmuna
n.10-11 dl vehnäjauhoja
80 g voisulaa

Kaulitsemiseen:
400 g voita

Voiteluun:
kananmuna
mantelilastuja
 
 
Kinuski:
3,5 dl kermaa 
2dl fariinisokeria



1. Sekoita suola ja hiiva keskenää kylmän maidon kanssa. Lisää joukkoon sokeri ja kananmuna, sekä osa jauhoista. Sekoita kunnolla ja lisää lopuksi loput vehnäjauhot, sekä jäähtynyt voisula. Sekoita pari minuuttia niin, että taikina sekoittuu tasaisesti. Taikina on suht' löysää.

2. Levitä taikina suorakaiteen kokoiseksi (n.40x60cm) levyksi (käytä reilusti jauhoja ja pyyhi ylimääräiset pois pullasudilla). Ota veitsellä, tai juustohöylällä voista siivuja. Asettele voisiivut keskelle ja taita ensin vasen puoli voin päälle ja sitten oikea puoli vasemman päälle. Käännä "avoimet" päät sivuille. Kauli levyksi ja toista sama muutaman kerran. Jaa taikinapala kahtia. Laita taikinat lopuksi kelmuihin ja nosta jääkaappiin tunniksi- pariksi. 
 
3. Keitä tällä aikaa kinuski. Laita kattilaan fariinisokeri, sekä kerma. Anna kiehua reilusti n.20 minuuttia, tai kunnes kinuski on paksuuntunut n. majoneesin paksuiseksi. Anna jäähtyä.

4. Ota toinen taikina pois kelmusta. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja kaulaa n. 45x50cm levyksi ja leikkaa esim. taikinapyörän avulla 12 osaan.  Nostele sitten jokaisen palan kulmat keskelle ja paina sormilla. Laita "nyytti" sitten leivinpaperin päälle, liinan alle kohoamaan. Toista sama koko taikinalle.

5. Voitele kohonneet wienerit kananmunalla ja ripoittele pinnalle mantelilastuja.  Paista wienerit 200 asteessa, kunnes ovat kauniin ruskeita. Ripottele jäähtyneen wiener-aihion päälle tomusokeria siivilän avulla ja pursota lopuksi reilu nokare kinuskia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti