lauantai 6. maaliskuuta 2021

Fariini-cookiet


Olen bongannut näiden ihastuttavien Fariini-cookieiden reseptin jo vuosia sitten täällä, jo edesmenneen bloggajaakollegani, Annan blogissa. Sittemmin olen nähnyt näitä muidenkin tekevän, mutta vasta nyt vasta tuli kokeiltua näitä itsekin. Ja sitten- en keksi tähän mitään ylistys-sanoja, jotka kuvaisivat tarpeeksi näiden herkullisuutta, joten- kokeile ihmeessä itse!  Hurmaannut näihin aivan varmasti täysin.

Katselin Annan vastanneen blogissaan jollekin taikinan herkullisuudesta, että "Tuplataikina, tuplataikina"- toinen suuhun, ja toinen pellille. Kuvaa tätä reseptiä oikein mainiosti 💓

(n. 30 kpl)

250g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1,5 tl maissitärkkelystä 
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
250g fariinisokeria
170g voita
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria


1. Yhdistä jauhot, sooda, maissitärkkelys, suola, kaneli ja vaniljasokeri keskenään.

2. Sulata voi mikrossa ja lisää voisulan sekaan fariinisokeri, sekä kananmuna. Sekoita huolellisesti keskenään.

3. Lisää jauhot voi- sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi (taikina on melko löysää tässä vaiheessa). Laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.

4. Kun taikina on ollut jääkaapissa jähmettymässä ota siitä 1 rkl taikinaa (tai punnitse 20g paloja). 

5. Laita kulhoon hienoa sokeria. Pyörittele taikina palloiksi ja pyörittele taikinapallot sokerissa. Asettele pallot leivinpaperin päälle, uunipellille.
Jätä tarpeeksi tilaa keksien väliin- ne leviävät jonkin verran paistettaessa.

6. Paista keksejä 160 asteessa 9-11 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita ja hieman halkeilleilta. Ota pois uunista ja anna jäähtyä. NAM!

10 kommenttia:

  1. Onko tuo maissitärkkelys tl?

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Pikkuriiskainen määrä. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kyllä. Ja senkin voi korvata perunajauhoja, jollei maissitärkkelystä ole ☺️

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiva kuulla ☺️ Mun pitää myös tehdä uusi satsi-menivät hetkessä...

      Poista
  4. Voiko taikinan tehdä illalla jääkaappiin ja aamulla paistaa?

    VastaaPoista
  5. Mitä luulet, onnistuiskohan gluteenittomina? 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä uskoisin, että onnistuu. Yekisin Sunnuntain vaalealla jauhoseoksella. Mielestäni sillä tehdyt leivonnaiset eivät murene niin herkästi, kuin Semperillä tehdyt ☺️

      Poista