sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Suklaa-cappuccinokakku

 

Niinhän ne sanoo- suutarin lapsella ei ole kenkiä. Ja tottahan se on, kun päivät töissä leipoo, ei kotona enää millään viitsisi. Nyt kuitenkin huomasin ilokseni kaupassa Cappuccinon makuista rahkaa, jota ostin ensin itselleni työpaikalle lounaan jälkiruoaksi ja siitä sainkin sitten ajatuksen tähän kakkuun. Olkaapa hyvät- on muutes herkkua!

Pohja:
200g Biscoff-keksejä
75g voita
 
Täyte:
3 prk Cappuccinon makuista rahkaa
6 dl vispikermaa
1,5 dl sokeria 
2tl vaniljasokeria
2tl pikakahvijauhetta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1tl kanelia
10 liivatetta

Suklaaganache valumiin ja pinnalle:
200g vispikermaa
200g tummaa suklaata
 
Koristeluun esim.:
suklaapalloja
kultapalloja
suklaakuorrutteisia Prezeleitä
kukkia
 
1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Vuoraa irtopohjavuoan (korkea 22cm vuoka)  pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti. Suihkauta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta.
 
2. Laita liivatteet likoamaan.

3. Laita leivontakulhoon vispikerma, sokerit, sekä pikakahvijauhe. Vatkaa kevyeksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon loput ainekset, liivatetta lukuunottamatta. Sekoita tasaiseksi, löysäksi vaahdoksi.

4. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi n.3-4 rkl vettä ja liota liotetut, puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytemassan joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.

5. Kuumenna ganachen kerma kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu tumma suklaa. Ota pois liedeltä ja sekoita hetken päästä tasaiseksi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja valuta sitten pursotuspussin avulla reunoille valumat ja loput ganachet voit levittää kakun pinnalle. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin ja koristele se sitten mieleiseksesi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti