maanantai 13. huhtikuuta 2015

Marianne-kääretorttu mansikoilla


Viikonloppuna meillä maalattiin kattoa. Yksi ystävämme toisin sanoen maalasi ja me muut vaan lähinnä seurasimme vierestä :) Eilen aamulla tekaisin pikaisesti kääretorttua kahvin kaveriksi. Laitoin täytteeseen smetanaa, joka teki täytteestä mukavan samettista.  Kauneudellaan ei tämä kaveri koreile, mutta maku oli oikein hyvä...

Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl jauhoja

Täyte:
vajaa pussillinen Marianne crushia
1prk Vaniljarahkaa
1prk smetanaa

Päälle:
4dl vispikermaa
mansikoita
suklaata

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon jauhot siivilän läpi varovasti. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa uunissa 225 asteessa n. 7min. Ota pohja uunista ja kaada työtasolle, sokeroidulle levinpaperille. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä.

2. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä pohjan päälle. Rullaa torttu sitten rullaksi, leivinpaperia avuksi käyttäen.

3. Koristele kääretorttu esim. kermalla, mansikoilla ja sulatetulla suklaalla.

2 kommenttia:

  1. Eikö tähän pohjaan kuulu ollenkaan leivinjauhe?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse henk.koht. en koskaan käytä leivinjauhetta kakku,- enkä kääretorttupohjiin :) Onnistuu ilmankin...

      Poista