tiistai 2. kesäkuuta 2015

Raparperi-vaniljaleivokset (juustokakku)


Tekaisin eilen hyytymään raparperisen juustokakun. Aamulla, tehtyäni päälle kiilteen, päätinkin leikata sen leivoksiksi. Jääkaapista löytyi aika paljon vaniljaisia juttuja, joten tästä tuli aika ihanan vaniljainen juttu,- raparperia unohtamatta :p Koristelusta tuli tällä kertaa hieman "kökkönen"...

Pohja:
175 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
1 prk Flora Vanillaa
1 rs Viola vaniljatuorejuustoa
1 prk Valion vaniljarahkaa
1/2 vaniljatangon siemenet
2,5 dl raparperihilloa
6 liivatetta
1/2 sitruunan mehu

Kiille:
3 raparperin vartta
2,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 liivatetta
vihreää elintarvikeväriä tippa

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle (halk. 24cm). Laita liivatteet likoamaan. 

2. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää rahka, tuorejuusto, vaniljansiemenet ja raparperihillo. Sekoita tasaiseksi.

3. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja lisää puristellut, liotetut liivatteet. Kaada liuos sitten ohuena nauhana massaan, samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten keksipohjan päälle ja laita vuoka peiteltynä jääkaappiin hyytymään yöksi.

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan (7min.). Keitä raparperin paloja vedessä hetki, lisää sokeri ja siivilöi. Lisää sitten puristellut liivatteet. Anna jäähtyä ja kaada täytteen päälle vuokaan. Anna hyytyä n. 3tuntia.

5. Irroita kakku vuoasta (leikkaa halutessasi leivosrenkaalla leivoksiksi) ja koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Ihana idea tehdä kakusta leivos!:) blogisi on muutenkin aivan ihana!! Laitoin sinulle tänään sähköpostiviestiä tyttäreni tulevista 1 vuotissynttäreistä, toivottavasti ehdit lukea viestini jossain vaiheessa.. Jään odottamaan vastaustasi:)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos :) Ja kiva, kun olet löytänyt tänne. Jahas...menenkin sitten vilkaisemaan postisi seuraavaksi... :)

    VastaaPoista