keskiviikko 5. elokuuta 2015

Mustaherukka-suklaakääretorttu


Miksette kukaan ole mulle kertonut, että ruman kääretortun voi piilottaa myös suklaalla? Häh? :D

Onneksi keksin tämän ihan itse ja niinpä syntyikin suussasulava kääretorttu raikkaalla mustaherukkatäytteellä. Samalla tästä tuli myös gluteeniton. Mustaherukka ja tumma suklaa sopii tosi kivasti yhteen, vaikka aluksi sitä vierastinkin. Nyt pensaat notkuvat mustaherukoista, joten on aika leivoskella kausileivonnaisia enemmänkin...

Suklaakääretorttu pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 dl mustaherukoita
250g mascarponea
0,5 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
3 liivatetta
tippa vettä

Suklaaganache:
200g tummaa suklaata
1dl kermaa
nokare voita

Koristeluun esim.:
valkosuklaata
kermavaahtoa
mustaherukoita
suklaakoristeita

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vähitellen, samalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina lopuksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 6min.
Kaada paistunut pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita alla ollut paperi. Anna jäähtyä.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Lisää mascarpone, sekä sokerit. Kiehauta lopuksi tilkka vettä kattilassa ja puristele liotetut liivatteet kiehuvan veden sekaan. Anna liuta ja kaada sitten ohuena nauhana täytteeseen, samalla sekoittaen.

3. Levitä täyte pohjalle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

4. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi ja lisää sitten paloiteltu suklaa. Anna sulaa jonkin aikaa ja sekoita sitten. Lisää nokare voita antamaan kiiltoa.

5. Kaada ganache sitten kääretortun päälle ja levitä tasaiseksi kääretortun pinnalle. Koristele sitten haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti