sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Mokkahyydykekakku


Eilen kävin äitini luona pitämässä Perfect Home- sisustuskutsuja ja tein sinne tämän Pullahiiren Mokkahyydykekakun. En tehyt ohjeeseen mitään muita muutoksia, kuin että Mexico-kahvin vaihdoin ihan tavalliseen Juhlamokkaan. Sisällä piilossa on mutakakku...tämä on aika tuhtia, joten pieni pala riittää :)

(noin 12-15 henkilölle)
 

Pohja
120 g voita
1/2 dl vahvaa Juhlamokkaa
2 1/2 dl tomusokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
1 1/2 dl vahvaa juhlamokkaa
2 dl ruokosokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
 

1. Sulata voi pohjaa varten ja anna jäähtyä hetki. Keitä kahvi pohjaa ja täytettä varten. Lisää voin joukkoon kaakaojauhe, tomusokeri, vaniljasokeri sekä kahvi. Sekoita ja lisää joukkoon vielä kananmunat. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Sekoita massa tasaiseksi. Pingota noin 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15-20 minuuttia 175 asteessa. Nosta valmis pohja jäähtymään.

2. Valmista täyte laittamalla liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen, ainakin viiden minuutin ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto yhdessä vaniljasokerin kanssa. Mittaa kattilaan kahvi ja ruokosokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, niin että sokeri sulaa kahvin joukkoon. Lisää kiehuvaan kahviin ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet ja ota seos pois levyltä. Lisää kahvi-liivateseoksen joukkoon vielä kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hetki, välillä sekoitellen. Kaada kahvi-liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.

3. Laita jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle. Laita noin 24-26 cm irtoreunus (myös irtopohjavuoan reunus käy) pohjan ympärille, niin että pohja jää täytteen sisään. Saadaksesi tasaisen reunan, öljyä kevyesti vuoan reuna ja ripottele päälle tomusokeria. Kaada mokkatäyte pohjan päälle, tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään ainakin neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.





2 kommenttia:

  1. Tää on NIIIIIIN hyvää!! Tein viime vuonna tätä mamman synttäreille ja kakku hävis kyllä alta aikayksikön. Käytin kans ihan juhlamokkaa ja hyvin toimi!! Ai vitsi...pitäsköhän tätä tehdä taas...?! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on :) Joskin itse pidän enemmmän ehkäpä marjaisista, raikkaista juustokakuista...

      Poista