maanantai 12. lokakuuta 2015

Neljän juuston kinkkupiirakka


Tyhjensin illalla jääkaappia ja niin syntyi makoisa kinkkupiirakka. Käytin tähän  neljää eri juustoa, mutta omituista kyllä, piirakasta ei tullut silti yhtään liian rasvaisen oloinen. Tämä oli todella herkullista nautittuna tuoreen basilikan kanssa... Tätä tehdään varmasti toistekin. Tarkoituksella :p

1 valmis (pyöreä) piirakkapohja

200 g kinkkusuikaleita
1 prk ananaspaloja
2 palloa mozzarellaa
1/2 pala Aura-juustoa
1 dl juustoraastetta (Emmental)
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
100 g Créme bonjour valkosipulituorejuustoa
mustapippuria

1. Taputtele sulanut piirakkapohja voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele päälle tasaisesti kinkkusuikaleet.

2. Sekoita ranskankerma, kananmunat, tuorejuusto ja juustoraaste sekaisin. Mausta seos kevyesti mustapippurilla. Kaada massa sitten kinkkusuikaleiden päälle ja levitä tasaisesti.

3. Lisää mozzarellasiivut ja ananaspalat piirakan päälle. Murustele lopuksi Aura-juusto ja paista sitten 175 asteessa n. 45 min., tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

 

4 kommenttia:

  1. Tämä ei voi olla huonoa, kun on näin paljon juustoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nanne. Mä olen kyllä niiin samaa mieltä ;p

      Poista
  2. Heippa, vähän hassu kysymys tulee mutta onko piirakka tehty silikoniseen vuokaa notta sen saa noin kauniisti pois vuoasta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ei ollenkaan hassu kysymys! Enpä olekaan itse älynnyt kertoa, että teen piirakat poikkeuksetta tällaisiin irtopohjavuokiin: http://www.juhlax.fi/piirakkavuoka_24cm_irtopohjalla
      Nämä ovat hiukka hintavia, mutta joka pennin arvoisia! :)

      Poista