sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Kolmen pippurin kinkkupiirakka



Nyt kun olemme syöneet massut pullolleen jouluherkkuja, niin voikin hyvillä mielin alkaa miettimään uuden vuoden tarjottavia. Lopusta kinkusta (itse tein kyllä valmis- suikaleista), voi tehdä esimerkiksi tällaisen herkullisen kinkkupiirakan.  Kolmen pippurin-tuorejuusto antaa kivan, erilaisen  maun piirakkaan.

1 pkt piirakkataikinaa

kinkkusuikaleita
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
2-3 dl juustoraastetta
1 rs Viola kolme pippuria-tuorejuustoa
1 punainen paprika
pätkä purjoa
2 tomaattia
persiljaa

1. Painele piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto ja kananmunat keskenään tasaiseksi. Lisää persilja, pilkottu punainen parika ja juustoraaste. Mausta vielä lisäksi pippureilla (musta, rosê ja viher) makusi mukaan. Kaada massa pohjan päälle.

3. Ripoittele pinnalle kinkkusuikaleet, pilkottu purjo, ja viipaloidut tomaatit. Ripoittele lopuksi vielä hieman juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvä kinkkupiirakka. Joulukinkun korvasin tänä vuonna possun ulkofileellä. Hyvä ratkaisu pienessä perheessä.
    Katselin juuri täältä pikkusuolaisista vihjeitä ajatellen uuden vuoden tarjoilua. Mukavaa vuoden vaihdetta sinulle, toivottavasti ensi vuonna jatkat herkku postauksien merkeissä.

    VastaaPoista
  2. Heippa ja kiitos kommentistasi :) Yritän vielä ehtiä tekemään jotakin "pikkusuolaisia" juttuja huomenna. Itse olen töissä uuden vuoden, joten pitää herkutella jo aiemmin :) Katsotaan, mitä ensi vuosi tuokaan tullessaan...

    VastaaPoista