keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Pulled pork- piirakka


Sain eräältä ystävältäni (Kiitos, Marjo!) tämän älyttömän! hyvän suolaisen piirakan ohjeen jo aika päiviä sitten, mutta nyt vasta sain aikaiseksi tätä kokeilla. Ihan hieman muokkasin ohjetta omani näköiseksi, tosin...

Ehkäpä en ole siksi tehnyt tätä aiemmin, etten pidä sianlihasta ja kuvittelin, että tämä jää kokonaan mieheni tuhottavaksi. Mutta ei...tämä on ihan loistava piirakka! :) Se taidankin olla minä, joka tuon syö. Voi kun saisin täältä tuoksua sinulle asti lähetettäväksi...

Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
1 rkl kylmää vettä

Täyte:
250 g Pulled porkia (käytin Kivikylän purkkia, jossa mukana bbq-mauste)
2-3 karamellisoitua punasipulia

1 prk kolmen juuston kermaa
3 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
3  dl juustoraastetta
ruohosipulia
1 rkl grilli,- ja yleismaustetta
 
 1. Nypi pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja painele se sitten voidellun piirakkavuoan (halk. 26cm.) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

3. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista voissa niin, että sipulit pehmenevät ja saavat ruskeaa väriä ihan reilustikin. Sekoita maustepussi lihan joukkoon.

4. Sekoita juustokerma, kananmunat, juustoraaste, vehnäjauhot ja ruohosipulisilppu keskenään massaksi. Mausta seos grillimausteella. 

5. Kaada esipaistetun pohjan päälle juusto-kermaseos. Ripottele pinnalle Pulled pork ja karamellisoidut punasipulit. Jatka piirakan paistamista vielä 25 minuuttia.
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Aivan mahtavan makuinen ja mehevä piirakka :). Lisäksi helppo valmistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä :) Tämä on kyllä tosi herkullista...

      Poista