torstai 22. elokuuta 2019

Unkarilainen hapankermakakku



Voi nami! Teki mieli iltakahvin kanssa jotakin herkullista ja kanelista. Silloin muistin, että minun onkin pitkään pitänyt kokeilla tätä Unkarilaista hapankermakakkua jo todella kauan.

Sain myös testiin tällaisia ihan loistavia Saga Suomi paistovuokia joita oli päästävä testaamaan heti! Vuoka taitellaan vain näppärästi kasaan, taikina vuokaan ja vuoka uuniin. Ei siis edes vuoan voitelua. Kuinka näppärää! Kun kakku on jäähtynyt, voi sen koristella ja kietaista vaikkapa sellofaniin ja kylkeen esimerkiksi resepti kauniisti korttiin kirjoitettuna. Ihana vieminen minne tahansa! 😍

Itse kakku on todella mehevä ja maukas. Kakku maistuu mukavan syksyiseltä kanelin ja pähkinöiden ansiosta. Testaapa sinäkin 👍

175g voita tai margariinia
125g hienoa sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa

100g hienoa sokeria
2 tl kanelia
100g rouhittuja pekaanipähkinöitä

Kuorrute:
1 kananmunan valkuainen
tomusokeria
(pikakahvijauhetta)

Koristeluun:
pekaanipähkinöitä

1. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri keskenään kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi (n.25min.). Sekoita jauhot leivinjauhe,sooda ja suola yhteen.
Vatkaa munat yksitellen joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitten kermaviili. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

2. Mittaa toiseen kulhoon sokeri,kaneli ja murskatut pähkinät. Kaada puolet kakkutaikinasta vuokaan.
Ripottele pähkinä-kaneliseos taikinan pinnalle. Lusikoi taas 1/3 kakkutaikinaa vuokaan ja loput pähkinäseoksesta.
Kaada lopputaikina pähkinäseoksen pinnalle. Paista kakku 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa jäähtymään.

3. Sekoita kananmunan valkuainen ja tomusokeri paksuksi tahnaksi keskenään kulhossa. Mausta halutessasi pikakahvijauheella. Valuta seos kakun pinnalle ja koristele esimerkiksi pekaanipähkinöillä. Kakku säilyy 2-4 päivää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti