keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tsatsikikakku


Tein loppiaisen kunniaksi kahvipöytään suolaisen, tsatsikin makuisen hyydykekakun. Kakusta tuli kivan raikas ja kelpaisi hyvin tarjottavaksi myös juhlapöytään. Itse en laittanut hyydykemassaan mitään lihaa, mutta se olisi kaivannut hieman purutuntumaa, niin lisään tuonne ohjeeseen sitä hiukka :)

Pohja:
200 g hapankorppuja
60 voita

Täyte:
2 dl vispikermaa
500 g turkkilaista jogurttia
150 g meetwurstia/ salamirouhetta
2 valkosipulinkynttä 
1 kurkku
suolaa
mustapippuria
sokeria
sitruunanmehua
6 liivatetta

1. Murskaa hapankorput hienoksi. Lisää rouheeseen sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm.) pohjalle.

2. Laita liivatteet likoamaan. Pese ja raasta kurkku. Puristele kurkusta irronnut neste pois. Raasta valkosipulinkynnet ja vatkaa sitten kerma vaahdoksi.

3. Sekoita kermavaahtoon jogutti, raastettu valkosipuli ja kurkku. Lisää sitten pieneksi hienonnettu meetwursti ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla makusi mukaan. 

4. Kuumenna kattilassa tilkka sitruunamehua ja lisää kuumaan mehuun liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos sitten ohuena nauhana jogurttimassaan, samalla sekoittaen. Kaada massa sitten vuoan pohjalle ja anna hyytyä ainakin 5 tuntia jääkaapissa. Mieluiten yön yli.

5. Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. meetwurstilla, kurkulla ja herneenversoilla.

2 kommenttia:

  1. Suolainen hyydykekakku onkin täysin kokeilematta. :o Pitääpä muistaa kokeilla.. Makeita kyllä on tullut tehtyä vaikka kuinka, joten yhtä helposti saisi suolaisen version.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi. Aloitapa kokeilusi tuolla hyydytetyllä lohikakulla, jos pidät kalasta. Se on ihan loistavaa! :) Nam!

      Poista