tiistai 18. lokakuuta 2016

Budapestleivokset ja messulippuarvonta


Olethan maistanut iki-ihastuttavia Budapest-leivoksia? Nämä ovat ihan klassikko, mutta itse tehtyinä täydellistä herkkua! Ohjeen löysin täältä. Tämä on yhtä helppo, kuin vaikkapa kääretorttu, mutta...noh, maista ja ylläty :) NAM!



Arvon nyt myös 2x2 kpl:n lippupaketteja Kätevä& Tekevä-messuille, jotka järjestetään täällä Lahdessa 5.-6.11.2016. Kirjoita kommenttikenttään, millaisia makuja sinun tuleva joulusi sisältää, vai aiotko mennä perinteisillä herkuilla :) Tuolta messuiltahan voit tehdä löytöjä myös joulua ajatellen....mm.lahjakonttiin, niin kuin joulupöytäänkin. Muistathan laittaa viestiin myös s-postiosoitteesi. Arvonta päättyy 25.10.2016.

Pohja:
150 g valkuaisia
130 g siro sokeria (lisätään kahdessa erässä)
60 g hasselpähkinärouhetta
60 g hasselpähkinäjauhetta
20 g maizena


Täyte:

30 g vaniljakreemijauhetta
100 g vettä
300 g vispikermaa vaahdotettuna

200 g säilykemandariinilohkoja
 

Koristeluun:
tomusokeria, suklaata

Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaisvaahtoon toinen erä sokeria. Sekoita hasselpähkinäjauho, hasselpähkinärouhe ja maizena keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.

Pursota massa leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen pellin pituiseksi pohjaksi. Paista pohja 170 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi. Käännä pohja ylösalaisin ja poista leivinpaperi. Valmista täyte. Valmista vedestä ja vaniljakreemijauheesta vaniljakreemi. Sekoita kreemi vaahdotetun kerman joukkoon. Levitä kermatäyte pohjan päälle. Ripottele päälle mandariinilohkot. Rullaa pohja tortuksi. Anna torttujen jähmettyä kylmässä. Koristele suklaa raidoilla ja ripottele pinnalle tomusokeria. Leikkaa 4 sentin paloiksi.



45 kommenttia:

  1. on pakko joskus tehdä. täytynee hankkia puuttuvat ainekset :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kyllä todellakin lämpimästi suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  2. eikä, voiko enää ihanempia olla, osaisinkohan tehdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai osaisitkohan? No, kyllä SÄ osaat ;D Mitä vaan...

      Poista
  3. Olet tehnyt hienoa työtä! Tämä on uskomattoman ihanaa maultaan!
    En ole koskaan itse tehnyt, mutta ehkä voisi kokeilla pienikokoisena Ü
    Terkuin nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos namihiiri :) Tämä oli paljon helpompi tehdä, kuin ajattelin... kokeile ihmeessä!

      Poista
  4. Voi että, jotenkin olen ajatellut tämän herkun olevan kovin työläs ja vaikea... mahtaisikohan sitä onnistua jos yrittäisin. Taatusti herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin luulin, mutta oikeasti yhtä helppo, kuin vaikkapa kääretorttu :D mutta paljon parempaa....

      Poista
  5. Tätä täytyy kyllä leipoa. Ihana herkku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan äärettömän herkullista. Suosittelen kokeilemaan! :)

      Poista
  6. olis tosi ihanaa jos nuo grammat sais desimittoina ja kananmunat kpl.Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kyllä suosittelen hankkimaan keittiövaa'an. Tulet varmasti tarvitsemaan sitä jatkossakin, sillä joitakin ohjeita on hankala alkaa muuntamaan. Vaakoja saa reilulla kympilläkin, eikä varmasti ole turha ostos :)

      Poista
    2. Siinä on vaan se haaste että jos ostaa varta vasten aineksia niin ei tiedä yhtään että paljonko esim 300g kermaa on purkkikoossa :P

      Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Onnea 2 vuotiaalle! Olen ollut blogisi lukija vasta vähän aikaa, mutta tästä on jo ehtinyt tulla suosikkini. Ohjeet on selkeitä ilman turhia löpinöitä ja yksi hyvä kuva. Kuten joku jo mainitsikin, kuva voisi olla vähän isompi.

    VastaaPoista
  9. Miten onnistuu ilman pähkinöitä? Mitä tilalle että kävisi pähkinäallergisille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, ettei kannata korvata millään, vaan jättää kokonaan suosiolla pois kokonaan :) Makuhan ei tosin ole sitten enää sama...

      Poista
  10. Voi kun herkulliselta kuulostaa, mutta kun olen pähkinöille allerginen :(

    Jouluksi aion leipoa perinteisen jouluhalon. Itseasiassa jouluhalko on miun siskon bravuuri ollut mutta nyt kun hän asuu ulkomailla eikä ole jouluna täällä niin teen itse.

    VastaaPoista
  11. Joulupöydässä aika perinteistä muuten, mutta kasvislinjoilla. Kinkun sijaan joku tofuviritys. Ja itsetehdyt karjalanpiirakat on must! Budapestleivos on aina se jonka kahvilassa valitsen, ehkä rohkenen nyt kokeilla tehdä itsekin.

    sari.j.jarvelainen(at)gmail.com

    VastaaPoista
  12. Onpas herkullisen kuuloinen leivonnainen, pitää testata :)
    Joulupöytä menee aikalailla perinteiseen tyyliin, mutta jotain uuttakin pitää aina ujuttaa mukaan.

    peasofmind (at) outlook. com

    VastaaPoista
  13. Perinteisillä jouluherkuilla mennään, mutta voishan sitä jotakin uuttakin kokeilla :) Kika64@luukku.com

    VastaaPoista
  14. Perinteinen on joulupöytää ajatellen paras, ainakin meillä. Leivonnassa tykkään kokeilla uusia juttuja joulunakin. Sun postauksen reseptikin voisi olla aikas hyvä ;) :) lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Perinteisiä jouluherkkuja ja ruokaa. Jotain pientä uutta on ollut joka vuosi ja tulee olemaan myös tänä vuonna. Nähtäväksi vielä jää, että mitä se olisi :)

    henna.gronroos@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Pernteisiä jouluherkkuja, niin on kaava valmiina. Mutta mielellään aina myös jotain uutta.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Paljon tuo kerma on ennen vispausta? Monta desiä..

    VastaaPoista
  18. Ihanan näköinen jäleen kerran. Pitää kokeilla. Sun ohjeilla onnistuu. Marjane piirakka onnistu su, kuitenkin ilman Marjane raetta kun ei ollut. Pohja ihanan makuinen. Varmaan parempi rakeen kanssa. Tiikerikakku just mulle sopiva.
    Joulu mennään perinteisesti maustettuna suklaalla ja rommilla.

    marjo.karhula()gmail.com

    VastaaPoista
  19. Joulupöydän herkut on perinteiset,mutta leivonnainen aina eri. Tänä vuonna varmaankin puolukka/karpalojuustokakku (isännän toive jo nyt)

    seppanenulla@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Meijjän joulusta tullee tänä vuona japanialainen. Ihan kirjaimellisesti, ko lennähettään aatonaattona miehen ja aikusen tyären kans Tokioon tuttavan luo jouluksi ja uueksivuojeksi. Josaki välisä se perinteinen kotijoulun laittaminen ja molempien suvun luona laukkaaminen alako tympiä, ja miehen kans päätettiin käyttää joululoma matkailuun. Toissa vuona oltiin Lontoosa kaksistaan, viime joulu Berliinisä tyären kans ja ny sitte onki vuorosa Tokio. Saattaa olla, että sen jäläkiin alakaa taas kotijoulut maistua ko tievosa on mummuksi ja vaariksi tulo kevväällä :) <3

    VastaaPoista
  21. Perinteisillä mennään. Piparit, taatelikakku yms. Joulua odotellessa. Tuula L.

    VastaaPoista
  22. Joulupöydän herkut tulevat olemaan perinteisiä, niitä samoja mitä mummukin teki aina :)

    jasssuu@hotmail.com

    VastaaPoista
  23. Hyvinkin perinteisillä mauilla mennään :)

    VastaaPoista
  24. Voikohan tuon pähkinän korvata jollain muulla että allerginen voisi
    nauttia tuosta ihanuudesta ��

    VastaaPoista
  25. Onpa herkullisen näköinen resepti! Täytyykin kokeilla!
    Joulu mennään taas perinteisillä herkuilla, jokin uusi jälkiruoka täytyisi jouluksi vielä keksiä :)
    laura.vesikko@hotmail.com

    VastaaPoista
  26. Niin perinteisillä kuin olla ja voi.

    VastaaPoista
  27. Minun Jouluuni kuuluu perinteisiä makuja. Itsetehtyä vahvaa sinappia, kermaista porkkanalaatikkoa, mausteiset piparit ja luumu tortut. Vielä kuuluisi oikea kuusi, mutta valitettavasti kaksi kissaamme söisi kaikki irtoavat neulaset, joten joudumme tyytymään kauniiseen muovikuuseen.

    VastaaPoista
  28. Kärsiikö jotenkin pakasteessa? Onko joku koittanu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voipi olla, että kostuu liikaa pakastettaessa. Tässä kuuluu olla hieman rapea pinta :)

      Poista
    2. Tätä ajattelinkin. Entä jääkaapissa, jos tarjotaan seuraavana päivänä leipomisesta?

      Poista
    3. Niin onnistuu varmasti. Ja ovat kyllä niiiin hyviä :p

      Poista
  29. Mitä murusia ja jauhoa voisi laittaa pähkinän
    asemesta. Allerginen?
    Voisiko jotain keksieistä, murusia ja jos jauhaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmitus, tuo allaergia. Pähkinä on juurikin näiden "se juttu". Pelkällä marengilla saa kyllä kivasti tehtyä tuon pohjan, mutta maku kärsii. Keksinmurut kuulostavat kyllä ajatuksena hyvältä, mutta toteutuksesta en osaa valitettavasti sanoa 😔

      Poista
  30. Tarkasti noudatin ohjetta, ei onnistunut. Mitat eivät pidä paikkaansa. Rahat meni ihan hukkaan kun ostin kalliita aineita. En suosittele tällä reseptillä tekoa. -Tarja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä samaista ohjetta käytettiin Koko Suomi leipoo-formaatissa ja tämän reseptin on laatinut yksi suomen parhaista kondiittoreista, joten nyt mahtaa olla tekijässä vika 😉 Anteeksi vain 😊

      Poista