tiistai 25. lokakuuta 2016

Suklaa- pähkinäpalat


Tein tällaista suklaa- pähkinäpiirakkaa, josta leikkasin pieniä annospaloja kahvin kanssa nautittaviksi. Näistä tuli muuten ihanan makuisia, mutta paistoin hieman liian laakealla pellillä ja piirakka jäi matalaksi. Näin ollen piirakasta tuli myös hieman kuivahko. :) Päälle laitoin saksanpähkinää, mutta tähän olisi mielestäni sopinut loistavasti pekaaninpähkinä. Hyvää tämä kyllä oli...slurps :p

Taikina
3,8 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
140 g voita
1,6 dl sokeria
1 muna

Täyte
125 g voita
1,8 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2 munaa
375 g maitorahkaa
0,5 dl kermaa
0,5 rkl perunajauhoja


1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää joukkoon voi, sokeri ja muna ja sekoita ainekset sähkövatkaimen taikinakoukulla. Nypi sitten taikina nopeasti murusiksi.

2. Levitä kolme neljännestä taikinasta voidellulle uunivuoalle (hyvä koko olisi ehkäpä joku 30x40cm) ja painele pohja ja reunat tiiviiksi, jotta syntyy 5 cm korkea reuna. Loppu  murotaikina käytetään myöhemmin.

3. Sekoita voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita sitten joukkoon munat yksitellen, lisää joukkoon rahka, kerma ja perunajauhot ja sekoita kaikki tasaiseksi.
Levitä rahkaseos muropohjalle ja tasoita. Sekoita lopun murotaikinan sekaan rouhittua suklaata ja pähkinöitä. Nypi taikina murusiksi ja ripottele rahkaseoksen päälle.
 
4.Paista piirakkaa 170 asteessa noin 70 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota varovasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti