sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Aprikoosi-valkosuklaajuustokakku


Eilen oli nuorimmaisen tyttäremme nimipäivä ja tein sen kunniaksi tällaisen älyttömän herkullisen juustokakun. Tämä kakku, oli kumma kyllä, myös lasten mielestä hyvää. 

Täytteestä ja kiilteestä tuli todella raikas ja sisällä kakussa oli piiloitettuna todella suklainen mutakakku. Keltainen kakku on myös helppo koristella kesäisen näköiseksi :)

Pohja:
50 g tummaa suklaata
85 g voita
100 sokeria
1 kananmuna
120g vehnäjauhoja


Täyte:
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl aprikoosisosetta (Marli)
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
150g valkosuklaata
7 liivatetta

Kiille:
1dl vettä
1dl aprikoosisosetta
0,5dl sokeria
3 liivatetta


1. Sulata sokeri, suklaa ja voi keskenään kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kananmuna, sekä lopuksi vehnäjauhot. Kaada voideltuun n.15cm:n halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Laita (n.20-22cm:n) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Aseta mutakakku keskelle vuokaa. 

3. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto, aprikoosisose ja sokerit. Sekoita sitten joukkoon sulatettu valkosuklaa.

4. Kuumenna kattilassa tippa vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte lopuksi vuokaan, mutakakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

5. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa puolet vedestä ja liota liivatteet siihen. Lisää loput nesteet ja sokeri. Valuta kakun pinnalle ison lusikan kautta. Anna hyytyä jääkaapissa taas vähintään 2-3 tuntia. Irroita hyytynyt kakku vuoasta ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti