keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Punaherukka-piirakka


Tämä piirakka näyttää vaatimattomalta, mutta on todella ihanan makuinen. Tein tämän "mitä kaapista löytyy"-periaatteella, mutta muuta tämä piirakka ei olisi kaivannutkaan. Ei edes vaniljakastiketta.

Makeat piirakat ovat siitä kivoja, että tällä samalla reseptillä voisi tehdä piirakan myös vaikkapa vadelmasta. Ranskankermavaahto pinnalla kosteuttaa piirakan todella herkulliseksi.

Pohja:
 50 g voita 
1 dl sokeria
1 kananmuna 
2 dl vehnäjauhoja 
1/2 tl leivinjauhetta

Päälle: 
4 dl punaherukoita
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria 
2-3 tl vaniljasokeria  
1 prk ranskankermaa


1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää vimeiseksi kananmuna ja sekoita.
  
2. Painele taikina voidellun piirakkapohjan pohjalle, sekä reunoille. Levitä pohjan päälle punaherukat.

3. Vatkaa sitten täytteen valkuaiset  ja sokeri vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja lopuksi ranskankerma.

4. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan ja ripoittele pinnalle muutama punaherukka.

5. Paista 175 asteessa n. 45min. Ripoittele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti