perjantai 25. marraskuuta 2016

Chocolate salted caramel-piirakka



Blogini suosituin ohje sai nyt haastajan. Löysin hieman saman tyylisen kakun täältä, niin pakkohan sitä oli testata ja todeta herrrrkulliseksi. Tämä piirakka on makeaa, niin kuin kuvakin kertoo, mutta pieni siivu vaniljajäätelön kanssa hipoo kyllä täydellisyyttä kahvin kaverina. Kokeilepa, lupaan, ettet pety ;)

Ps. Alkuperäisestä ohjeesta löytyy upeat kuvat, sekä video avuksi valmistamiseen.

Pohja:
160g vehnäjauhoja 
30g mantelijauhetta
30 g makeuttamatonta kaakaojauhetta
50 g sokeria
1/4 tl suolaa
110g kylmää voita, leikataan pieniksi kuutioiksi
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1-2 rkl kylmää vettä


Kinuski:

300 g sokeria
1,2 dl vettä

120 g kermaa
70 g voita
1 tl suolaa


Suklaaganache:
120 g kermaa
120 g tummaa suklaata, hienonnettu

Päälle:sormisuolaa

1. Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kauli taikina piirakkapohjan (halk.23cm) kokoiseksi ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita taas puoleksi tunniksi jääkaappiin. Leikkaa pohjan päälle samankokoinen leivinpaperi ja kaada päälle esim. kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 180 asteessa n. 15 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.


2. Keitä kattilassa sokeri ja kuuma vesi täydellä teholla niin kauan, että sokeri alkaa ruskettua. Sekoita samalla. Kun sokeri on paahtunut, kaada joukkoon kerma, mutta varo käsiä...älä koske kattilaan, ennen kuin kuplinta lakkaa. Lisää voi ja suola ja sekoita keittäen 2-3 minuttia.  Kaada kinuski pohjan päälle ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin.

3. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja lisää paloitellun suklaan päälle. Sekoita ja kaada suklaasula piirakan päälle. Laita jääkaappiin tekeytymään 4-5 tunniksi. Ripoittele sitten pinnalle soemisuolaa ja tarjoa lähes huoneenlämpöisenä.

11 kommenttia:

  1. Siis näyttää niin täydelliseltä! ♥♥♥

    VastaaPoista
  2. Olisikohan mahdollista saada ohjetta deseinä, mulla kun ei löydy vaakaa. Näyttää niin hyvältä että haluan päästä kokeilemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halvimmat vaa'at maksavat viisi euroa. Suosittelen todella lämpimästi sijoittamaan sen, sillä näillä gramma-mitoilla saa onnistumaan kaikki paremmin :) Valitettavasti tähänkään minulla ei deseinä siis mittoja ole :(

      Poista
  3. Onnistuisikohan tämä ohje niin että sunnuntaina päivällä leipoo pohjan ja illalla tekee tuon kinuski osuuden ja säilyttää yön jääkaapissa ja aamulla suklaa päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisko noita jäähtymisaikoja lyhentää esim nyt pihalle nakkaamalla kun on pakkasta =)

      Poista
  4. Todella hyvää !!Pitää tehdä toistenkin vähän soveltaen ��

    VastaaPoista
  5. Mietityttää tuo kinuski, onko siinä joku juju vai voiko tehdä ns. Tavallisen paksuksi keitetyn kinuskin fariinisokerista ja kermasta ja ripauksella suolaa?

    VastaaPoista