tiistai 17. tammikuuta 2017

Jäädytetty minttusuklaajuustokakku


Olen tehnyt joskus aiemmin tällaista jäädytettyä suklaajuustokakkua, joka on todella nopeatekoinen vierasvarakakku. Sen voi tehdä jo hyvissä ajoin pakastimeen ja ottaa sulamaan vasta 20 minuuttia ennen tarjoamista. Nyt kokeilin kakkua mintunmakuisena ja siitä tulikin mielestäni jopa parempaa, kuin tuosta alkuperäisestä versiosta.

 Värjäsin massaa myös mintunvihreäksi (joka ei valitettavasti oikein näy kuvassa). Itse käytin myös Maraboun minttukrokanttisuklaata, josta jäi hölmöjä "kökköjä" kakun pintaan, joten kannattaakin ehkä käyttää jotakin muuta minttusuklaata :D Testaa ja kerro, kumpi kakku on enempi makuusi...

Pohja:
180g mintunmakuisia Domino-keksejä
40 g voita

Täyte:
200 g minttusuklaata
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rs (200 g) Philadelphia Original Tuorejuustoa
½ dl sokeria
vihreää elintarvikeväriä

Valmistusohjeet:

1.Pingota leivinpaperi, ø noin 24 cm, irtopohjavuokaan.

2.Murskaa keksit monitoimikoneessa yhdessä pehmeän rasvan kanssa ja painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi ja tiiviiksi kerrokseksi. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

3.Sulata paloiteltu suklaa kulhossa vesihauteessa tai mikroaaltouuninssa sulatusteholla. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

4.Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sileäksi sähkövatkaimella toisessa kulhossa ja lisää vaniljakastikevaahto joukkoon hyvin vatkaten. Värjää massa vihreällä elintarvikevärillä.

5.Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle vuokaan ja valuta puolet suklaasulasta vaahdon päälle. Vetele suklaaraitoja haarukalla edestakaisin marmorikuvion aikaansaamiseksi. Levitä loput täytevaahdosta päälle ja valuta loput suklaasulasta päälle ja marmoroi pinta.  Peitä vuoka kelmulla ja työnnä kakku pakastimeen jäätymään.

6.Ota kakku huoneenlämpöön 10-20 minuutiksi. Pyöräytä terävällä veitsellä kierros vuoan renkaan ja kakun välissä, irrota kakku ja siirrä se tarjoiluvadille.


2 kommenttia:

  1. Kaunis tuo marmorikuviointi pinnalla, ja hyvän kuuloinen ohje! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas, Roosa 😊 Itse en nyt pintaan täysin tyytyväinen ollut, kun suklaassa oli tosiaan niitä krokantti"möykkyjä"...

      Poista