sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Irish cream- kakku


Viikonloppuisin on hyvää aikaa treenailla leipomista. Löysin ihanan uutuus-tuotteen kaupan maitohyllystä (irish-cream makurahkan), jota oli pakko päästä heti testaamaan. Tähän kakkuun minulla ei ollut mitään muita ideoita valmiina, mutta lopputulokseen olin ihan valtavan tyytyväinen (kerrankin!). Testaapa sinäkin! 💓

Pohja:
170g Caffé Latte- suklaatäytekeksejä
30g voita

Täyte:
4dl vispikermaa
2prk (400g) Irish cream- makurahkaa
0,5dl Baileys-kermalikööriä (ei pakollinen)
1dl sokeria
0,5dl kaakaojauhetta
1tl vaniljatahnaa (tai vaniljasokeria)
60g rouhittua tummaa suklaata
5 liivatetta
tilkka vettä

Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta
karhunvatukoita
suklaapalloja

Suklaakoristeeseen:
kuorrutesuklaata

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun  irtopohjavuoan (halk.20cm) pohjalle tiiviisti. Ruiskauta reunaan sitten hieman vuokasprayta. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita liivatteet likoamaan. Rouhi suklaa. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, sokerit, rouhittu tumma suklaa, vaniljatahna, sekä kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

3. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos massan sekaan ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kaada massa sitten vuokaan, keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia (jos haluat tehdä kakkuun suklaareunuksen- pakasta kakku).

4. Ota kakku kylmästä ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta siivilän lävitse. Irroita kakku vuoasta. Tee suklaareunus kakkuun tässä kohtaa halutessasi (Kinuskikissalla hyvä ohje tähän). Koristele kakku karhunvatukoilla ja suklaapalloilla.

12 kommenttia:

  1. Oijoi kun näyttää ja kuulostaa hyvältä!! Herkullista sunnuntaita♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos ❤ On kyllä herkua latten kaverina. Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Niin syötävän näköinen :P Varmasti menee testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Ihan mahtavaa, jos tulee käyttöä reseptille. Tää on kyllä hyvää, eikä edes liian makeaa.

      Poista
  4. Oi! Ihana kakkuohje. Oli pakko googlettaa tuo rahkauutuus, ja tarkoitat Arlan tuotetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin se. Aika neutraalin ja hillityn makuinen. Ei kovin makea. Toimii leivonnassa ainakin varsin hyvin 😊

      Poista
  5. Kiehautatko Baileysin jos sitä laitetaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kiehauttanut, mutta voi kiehauttaa ja lisätä liivatteet vaikkapa siihen 😊

      Poista
    2. Ok,en kiehauta minäkään sitten :) Kiitos ohjeesta, tänään teen tämän 😍

      Poista
    3. Kiva!! 😊👍 Kerropa sitten, mitä tykkäsit. Minun mielestä tämä oli herkkua 😍

      Poista
    4. Hyvää oli ja vieraatkin tykkäs! :)

      Poista