torstai 14. syyskuuta 2017

Mustikkatoffee


Koulussa nuorisopuolella oli eräs tyttö tehnyt aivan ihanaa mustikkatoffeeta. Oli pakko pyytää reseptiä (joka oli peräisin täältä). Näistä tuli aivan ihania ja maustamismahdollisuudet ovat rajattomat. Näihin voisi laittaa sekaan vaikkapa kuivattua puolukkaa, tai vaikkapa karpaloa joulua jo ajatellen. Piparminttuöljylläkin näistä tulisi varmasti aivan ihastuttavia! 😍

(n.100kpl)

200 g laktoositonta voita
4 dl laktoositonta kuohukermaa
6 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl glukoosisiirappia
2 tl vaniljasokeria
160g kuivattua, sokeroitua mustikkaa (P&S)


1. Sulata voi paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Lisää kerma, sokerit ja siirapit.
Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C.

2.Sekoita joukkoon kuivatut mustikat. Vuoraa kuumaa kestävä vuoka leivinpaperilla, sipaise paperin pintaan hieman ruokaöljyä/vuokasprayta ja kaada toffeeseos vuokaan.
Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat leivinpaperiin tai sellofaaniin.

Vinkki!
Mikäli toffee on hyvin pehmeää, säilytys jääkaapissa auttaa pitämään palat muodossaan.



4 kommenttia:

  1. Nams! Varmasti ihanaa toffeeta.
    Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä 😊 Tätä saa tehfä meillä kuulema useamminkin...

      Poista
  2. Kuullostaa hyvälle :-) Minkä kokoiseen vuokaan nämä laitettiin? Isolta kuullostaa tuo satsi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidin laittaa n. 25x30cm:n vuokaan 😊 Voithan puolittaa ohjeen, jos tuntuu liian suurelta. Varo vaan, ettet polta seosta...se vaara on aina olemassa, jos tekee kovin pientä määrää 😊

      Poista