perjantai 2. helmikuuta 2018

Sitruunatorttu


Kevät tekee tuloaan. Ainakin haluan uskotella itselleni niin.  Jos joku, niin tämä pirteän raikas sitruunatorttu on keväistä herkkua. Yleensä tämän tyylisten torttujen päälle tehdään marenki, mutta nyt pistin mutkia suoriksi ja paahdoin pinnalle tohottimen avulla vaahtokarkkeja. Torttu näytti aivan hurjan ihanalta. Ja uskotko- nuo vaahtokarkit myös maistuivat todella hyvältä kirpsakan tortun kaverina 😍

Pohja:
5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
115g voita kylmänä

Täyte:
8 kananmunaa
3,5dl sokeria
4 sitruunan kuori, sekä mehu
2 limen mehu
3dl kuohukermaa

1. Nypi pohjan ainekset keskenään taikinaksi. Kauli taikinasta hieman vuokaa (halk.24cm) suurempi ympytä. Nosta pohja sitten voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Painele ylimääräinen taikina reunaa vasten pois. Laita jääkaappiin hetkeksi ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

2. Laita taikinan päälle leivinpaperia (niin, että myös reunat peittyvät) ja kaada päälle kuivia herneitä, tai paistokuulia. Esipaista pohjaa sitten 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.

3. Sekoita metallikulhossa kananmnunat, sokeri, sitruunanmehu, kuoriraaste ja limen mehut. Kun ne ovat hyvin sekaisin, lisää kermaa vähän kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna seos sitten lämpimäksi kiehuvan vesikattilan päällä (n.5min.). Täyte paksunee selvästi.

4. Poista pohjan päältä herneet, sekä leivinpaperi ja kaada täyte päälle. Täytettä saattaa jäädä hieman yli, sillä ei kannata täyttää ihan yläreunaan asti- täyte "paisuu" hieman paistuessaan. Paista torttua sitten 180 asteessa n. 30-35 minuuttia.

5. Anna tortun jäähtyä jääkaappikylmäksi. Laita pinnalle juuri ennen tarjoilua vaahtokarkkeja ja paahda ne tohottimen avulla ruskeiksi. Myös kermavaahto sopii tortulle hyvin kaveriksi 😋

7 kommenttia:

  1. Ihan mahtava idea nuo vaahtokarkit! Näyttää ihan superhyvältä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.Kakku näytti livenä paljon hauskemmalta 😁 Vaahtokarkit olivat hetken mielijohde, mutta hyvä sellainen..

      Poista
  2. Ihana sitruunatorttu. Tällaista versiota en olekaan vielä kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ps. Tuleeko tästä sellainen pehmeä täyte, vai enemmän hyytelö/vanukasmainen? Mietin, että kuinka paljon eroaa lemoncurdista, joka oma suosikkini.

      Poista
    2. Kiitos paljon 😊 Täyte oli mielestäni sellainen pehmoinen. Curd on kyllä myös oma suosikkini 😘

      Poista
  3. Hyvältä näyttää😍 Ihan kohta ollaa tosiaan keväässä, ihanaa alkanutta helmikuuta❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja sitä samaa!! Odotan niiiin kevätaurinkoa ☀️

      Poista