lauantai 24. helmikuuta 2018

Suklaakupit


Näitä suklaakuppeja opin tekemään Annan suklaatehtaassa, jossa olen ollut nyt loistavassa opissa muutaman kuukauden! Nämä ovat ihastuttava pikkumakea kahvipöytään, tai vaikkapa illanistujaisiin tarjottavaksi. Voit täyttää nämä millä tahansa moussella, mutta itse laitoin näihin sisälle appelsiinin makuisen suklaamoussen. Moussen maustoin appelsiininkuorella, sekä Cointreaulla. Nämä ovat hiukka vaivalloisia tehdä, mutta palkitsevat tekijänsä maullaan, sekä ulkonäöllään! 😊

Kuppeihin:
suklaata (itselläni oli maitosuklaata)
riisiä
kelmua

Täyte:
appelsiini
2dl kermaa
2 kananmunaa
200g tummaa suklaata
0,5dl sokeria
0,5dl Cointreauta

1. Ota kelmusta n. 20cm pala ja kaada keskelle n. 1 rkl riisinjyviä. Taita kulmat yhteen ja tee "nyytti" solmimalla kelmu. Tee näitä n. 30 kpl.

2. Sulata suklaata vesihauteessa niin, että lämpötila on 45 astetta. Rouhi joukkoon suklaata ja anna suklaan jäähtyä niin, että lämpötila on n. 27 astetta. Dippaa sitten nyytit suklaassa, niin, että ylös jää reilu aukko. Laita sitten kelmulla vuoratun lautasen päälle ja anna jähmettyä. Dippaa uudelleen hetken kuluttua. Jähmetä lopuksi jääkaapissa. 

3. Tee reikä nyyttiin saksilla ja tyhjennä riisit. Vedä kelmu sitten varovasti irti suklaasta. Anna lämmetä huoneenlämpöisiksi ennen täyttöä.

4. Raasta appelsiininkuori kerman joukkoon ja anna infusoitua hetki. Sulata moussen suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaan sekaan kananmunan keltuaiset ja sokeri. Vaahdota valkuaiset eri kulhossa. Siivilöi kuoriraaste sitten kerman joukosta ja vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä lopuksi kaikki ja mausta Cointreaulla.

5. Pursota moussea heti kuppeihin ja anna jähmettyä. Koristele esim. pienellä palalla appelsiininkuorta.

4 kommenttia:

  1. On sulla kyllä varmasti tosi kiva paikka, missä pääsee opettelemaan kaikkea ihanaa! Tosi hauska idea tehdä tällasia! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta- mahtava etuoikeus 😍 Näistä tuli kyllä ehdottomasti yhdet suosikkini...

      Poista
  2. Ihana idea! Näitä kokeilen kyllä joskus. Konvehteja ilman konvehtimuotteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eikö? 😊 Nämä ovat ihastuttavia, jos koristeeksi laittaa vaikkapa pienen, tuoreen orvokin...

      Poista