sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Mustikka-valkosuklaamuffinssit


Nyt alkaa pikku hiljaa mustikat olla kypsiä. Tänä vuonna niitä ei taida kovin paljoa tulla, mutta keskimmäinen tyttäreni keräsi meille sen verran, että sain tehtyä meille herkullisia muffinsseja päiväkahville, mukaillen tätä reseptiä. Itse tykkään nykyään tosin tehdä muffinssit gluteenittomina, mutta halutessaan voit toki tehdä ihan vehnäjauhoillakin. Gluteenittomilla jauhoilla näistä tulee ihanan pehmoisia ja suussa sulavia 😍 Mikäpä jottei näiden kaveriksi kävisi paksu, tosi vaniljainen kastikekin...

(n.16kpl)

3 kananmunaa
1dl sokeria
100g voita
1dl kermaa
4dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
1,5tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
100g valkosuklaata
2dl mustikoita


1. Vaahdota munat ja sokeri kunnolla vaahdoksi. Yhdistä jauhoihin vaniljasokeri, sekä leivinjauhe. Sulata voi ja rouhi valkosuklaa karkeaksi "raasteeksi".

2. Lisää muna-sokerivaahtoon sulatettu rasva, kerma ja jauhot. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää joukkoon valkosuklaarouhe.

3. Lisää taikinan joukkoon varovasti sekoittaen mustikat. 

4. Laita muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja annostele taikinaa vuokiin (n.3/4). Ripottele pinnalle vielä muutama mustikka.

5. Paista muffinssit 200 asteessa, n.17-18 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti